KÖYSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI

“Köysel dönüşüm” projesi kapsamında köylerde 5 ayrı proje ile 8 bin 500 ev, 3 bin 500 ahır EYY yöntemiyle yapılacak.

 

KÖYLERDE 8 BİN 500 EV YIKILACAK

 

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, yaşanan depremlerden sonra köylerde yapılacak 8 bin 500 evin startını 1 Haziran itibariyle verdiklerini söyledi.

Evini Yapana Yardım (EYY) çalışması kapsamında, beraberindeki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Daire Başkanı Yahya Tümer, AFAD Müdürü Cafer Giyik, AFAD Başkanlığı Hak Sahipliği Grup Başkanı İsmail Kaya, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Cevdet Kılıç ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M. Taha Al ile birlikte il merkezine bağlı Akın köyüne gelen Vali Yardımcısı Uslu, köyün taziye evinde köylülerle bir araya geldi. EYY metoduyla yapılacak evlerle ilgili bilgiler veren Uslu, beraberindeki kurum amirleriyle birlikte köylülerin sorularını da cevaplandırdı. Daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan Uslu, Van’da depremden sonra bir dönüşüm, değişim, yenilenme ve yapılan çalışması başladığını söyledi. 15 bin 500 TOKİ ile birlikte bir kentsel dönüşüm yaşandığını ifade eden Uslu, “Bugün de köysel dönüşüm çalışmasının startını veriyoruz. Köylerde 8 bin 500 evi ve 3 bin 500 ahırı EYY yöntemiyle yapacağız. Biz öncelikle köylüleri hak sahibi yaptık. İkinci aşamada evlerin yapılacağı yerleri belirledik. Daha sonra köyler için estetik ve sağlam projeler oluşturduk ve bugün startını verdik. İnsanlarımızın sağlam evlerde yaşamalarını istiyoruz. Bir dahaki depremde evlerimiz yıkılmasın, insanlarımız ölmesin istiyoruz. Ciddi olarak bu çalışmaları takip edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan bugün itibariyle 50 mühendis buraya gönderildi. Daha sonra bu mühendis sayısı artacak. Bu mühendislerimiz bir bir bütün konutları kontrol edecekler” dedi.

 Türkiye’de belki de ilk defa bir köysel dönüşüm projesi yapıldığını ifade eden Atay Uslu, “8 bin 500 konut çok ciddi bir rakamdır. Dolayısıyla biz konutların sağlamlığı kadar estetiğine de önem veriyoruz. Van Valiliği ve AFAD Başkanlığı olarak 5 ayrı proje çizdik. Projeleri çizdirirken de köylülerimizin görüşlerini aldık. Hedefimiz, bundan sonra yapacağımız köy evlerindeki iç ve dış estetiği maksimum seviyeye getirmektir” diye konuştu. vanhaber,haberlervan,köyseldönüşüm,van

Bakmadan Geçme