SİNEMA ŞENLİĞİ ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ

Ülker'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı onuruna geleneksel hale getirdiği "Ülker Çocuk Sinema Şenliği" Vanlı çocuklarla buluştu.
Anadolu Konteyner Kenti'nde yapılan şenlikte depremzede çocuklar gönüllerince eğlendiler. Vanlı çocuklar, şenliğin bu yılki filmi, sirk hayatından sıkılıp arkadaşlarıyla Avustralya çöllerinde maceraya atılan Koala Jonny'nin hikayesini anlatan "Sevimli Kahraman"ları izledi. Başladığı 2008 yılından bu yana her yıl yeni bir ili daha kapsama alanına alan Ülker Çocuk Sinema Şenliği, bu yıl tam 62 ilde ve Kıbrıs'ta yapıldı. Aynı anda tüm çocukların eşit olarak yararlandığı Türkiye'nin en yaygın sosyal
sorumluluk projelerinden biri olan şenlik, bu yıl Van'da üç gün boyunca özel gösterim yaptı. Yıldız Holding şirketleri çalışanlarının da içinde bulunduğu 600 kişilik bir ekip tarafından hayata geçirilen
Ülker Çocuk Sinema Şenliği'nden yararlanacak çocuklar için bu yıl tam 135 bin hediye kutusu hazırlandı. İçinde süt, şeker, çikolata gibi ürünlerin bulunduğu hediye kutuları, sinema çıkışında çocuklara hediye dağıtıldı.
Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, Ülker olarak Türkiye'nin her yerine ulaştıklarını, yaygın, bölgesel veya yerel uygulamaları olan, tüm çocukların eşit olarak yararlanacağı sosyal sorumluluk projelerini desteklemeyi tercih ettiklerini söyledi. Şeker, "Çünkü Ülker her hafta 200 bin noktaya ulaşan, Türkiye'nin en ücra köşelerine dahi gidebilen bir marka. Projelerimizi belirlerken de bu sorumluluğu üzerimizde hissediyoruz. Her yıl kapsadığımız il sayısını artırmak bizi ayrıca mutlu ediyor. 5 yıl önce 50 ille başlamıştık, bugün 62 ile ulaştık. Şenlik sayesinde eğitimi, gelir seviyesi, yaşadığı yer ne olursa olsun tüm çocuklar eşit şekilde mutlu olmanın tadını çıkarıyor. Ayrıca çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini doğrudan destekleyen projelere özel önem veriyoruz. Sinemada çocukların hayal gücünü geliştirmeleri için çok önemli bir araç. Bu nedenle 'Ülker Çocuk Sinema Şenliği' projesini tüm Türkiye'ye yaymaya çalışıyoruz. Şenlik sayesinde Anadolu'da sinemaya gitme oranı yüzde 30'dan yüzde 45'e ulaştı. Bu oranlar bizim için mutluluk verici" şeklinde konuştu. Şenlik alanını gezen Van Valisi Münir Karaloğlu da çocuklarla yakından ilgilendi. Karaloğlu, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların bu şenlik sayesinde depremin kötü izlerini üzerlerinden atacağını söyledi. Karaloğlu, "Ülker'in böyle bir çalışmayı ilimizde de düzenlemesi bizi son derece sevindirdi. Artık çocuklarımız gülsün ve sıkıntı çekmesin istiyoruz. Bu şenlik sayesinde çocuklarımız depremin kötü izlerini üstlerinde atacaklardır. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme