SGK'DAN VANLI ÇOCUKLARA SÜNNET ŞENLİĞİ

Sosyal Güvenlik Kurumu, Van'dan gelen ve SGK misafirhanesinde kalan depremzede 6 çocuğu sünnet ettirdi.
Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK Kavaklıdere Eğitim Tesisi'nde Vanlı çocuklar için sünnet şenliği düzenlendi. Şenlikte Van'daki depremden sonra SGK misafirhanesinde kalan aileler ve SGK çalışanları bir araya geldi. Şenlikte çocuklar palyaçolarla doyasıya eğlenirken, SGK Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp sünnet ettirilen çocukların eline kına yaktı. Şenliğin devamında çocuklara altın takan SGK Başkanı Fatih Acar, "Hepimizin bildiği gibi Van'da çok acı ve derin bir olay
yaşandı. Birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok sayıda vatandaşımız hastanede tedavi görmek zorunda kaldı. Türk halkı misafirperverliğini burada göstererek, sizleri Türkiye'nin her bir yanında misafir etmeye çalıştı. Bizler de kurum olarak sosyal sorumluluğun gereği olarak, 113 kişi ve 36 ailemizi burada barındırıyoruz. Burada her türlü ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" dedi.
15 civarında aileye okuma yazma seferberliği başlatıldığını bildiren Acar, "Onun dışında çocuklarımızın 50'ye yakını ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite hazırlık kursları da dahil olmak üzere bu öğrencilerimizin okul ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık" şeklinde konuştu.
Sünnet ettirilen çocukların aileleri Acar ve Gökalp'e teşekkür ederek çok mutlu olduklarını ifade etti. Aileler, SGK'nın misafirhanesinde çok iyi ağırlandıklarını belirterek, SGK çalışanlarına teşekkür etti.

VAN HABERLER,HABERLER VAN

Bakmadan Geçme