Davutoğlu: 30 vatandaşımız öldü, 104 yaralı var

AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, Suruç’taki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 30 yurttaşın hayatını kaybettiğini 104 yurttaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mevcut Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Suruç’ta gerçekleştirilen saldırı ve Adıyaman’da yaşanan çatışmaya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu Suruç’taki saldırıya ilişkin yeni bilgiler verdi. Davutoğlu, “Söz konusu olan bir patlamada 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Şu an itibarıyla söylüyorum, hastaneye intikal eden 74 yaralımızdan 31’u taburcu edildi, 43’ü hastanede, 10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda” dedi.

Adıyaman’daki çatışma

Başbakan Davutoğlu Adıyaman’daki çatışma ve Suruç’taki saldırıya ilişkin de “Şimdi dört genel başkanın da bir araya gelerek ortak bir deklarasyona imza atmamız lazım. Ben bunu yapmaya hazırım” dedi ve şöyle devam etti:

“Her türlü soruşturma başlatıldı. Olayın oluş seyri açık bir terör olayı ve büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşen vahşice, lanet ettiğimiz, sadece lanet etmekle kalmayıp sorumluların bulunup cezalandırılması iradesine sahip olduğumuz bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Gerek Suruç’ta söz konusu olan saldırı, gerek Adıyaman Kömür’de askerlerimize dönük saldırı ve Türkiye’ye dönük birçok sabotaj eyleminde bulunan terör örgütleri mahiyeti, hedefleri ne olursa hepsinin hedefi Türkiye’dir.”

“Başka ülkelerde, DEAŞ’ın Paris’te saldırısı söz konusu olduğunda nasıl bir birliktelik söz konusu olmuşsa ve kimse kimseyi suçlamadan, omuz omuza gelmişlerse burada da soruşturmalarımızın büyük oranda istikameti DEAŞ saldırısı yönünde olduğu için söylüyorum, bu saldırı karşısında da bütün bir toplumun, herkesin omuz omuza vermesi gereken bir andayız.”

‘IŞİD’i ilk biz terör örgütü ilan ettik’

Başbakan Davutoğlu partilerine yönelik eleştirilere

Bakmadan Geçme