Terörö Örgütü IŞİD Tekrar Saldırdı

Terör örgütü IŞİD Kobani'de bomba yüklü araçla ikinci kez intihar saldırısı düzenledi. Kobani'ye sızan IŞİD'çiler ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar da Kobani merkezinde yoğunlaştı.

Muhaliflere yakın insan hakları gözlemevine göre IŞİD Kobani’de en az 20 Kürt sivili öldürdü.

Bugünkü saldırılar sonrası 96 yaralı Türkiye'ye getirildi. Getirilenlerden 4'ünün yaşamını yitirdiği belirtiliyor. 

Hem Türk Dışişleri hem de Şanlıurfa Valiliği, saldırıları düzenleyen IŞİD militanlarının Türkiye'den Kobani'ye girdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Terör örgütü IŞİD, Kobani'de bomba  yüklü araçla ikinci kez intihar saldırısı düzenledi.  AA'nın haberine göre IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar,  Kobani merkezinde yoğunlaştı. IŞİD'çiler Mürşitpınar Sınır Kapısı  karşısında ikinci kez aynı bölgede bomba yüklü araçla intihar saldırısı  gerçekleştirdi. PYD'ye ait kontrol noktası önünde meydana gelen patlamanın sesi,  Suriye sınırındaki Suruç ilçesinden de duyuldu. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda henüz bilgiye  ulaşılamadı. Bu arada, patlama anı Mürşitpınar Sınır Kapısı'na ait güvenlik  kamerasına yansıdı. Kamera kayıtlarında, Kobani'nin güneyinden gelen kamyonet,  gümrük sahasındaki yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgeye ulaşıyor, ardından  patlamanın meydana geldiği görülüyor. 
 
Reuters'ın geçtiği habere göre Kobani ve çevresine yönelik saldırılarda 35 kişi hayatını kaybetti. Bu sabah yaşanan ilk saldırılarda 12 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin yaralandığı belirtiliyordu.
 
YPG güçlerinin çatışmalarda 11 IŞİD üyesini öldürdüğü de iddialar arasında.

Bakmadan Geçme