Yabancı ülke temsilcilerinden Van'a manidar ziyaret

Danimarka'nın Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Stig Paolo Piras başkanlığında bazı ülkelerin büyükelçilik müsteşarları 7 Haziran seçimine günler kala Vali İbrahim Taşyapan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Türkiye 7 Haziran seçimlerine hazırlanırken yabancı ülkelerin büyükelçilik müsteşarları Van'a toplu çıkarma yaptı. Aralarında Danimarka, Portekiz, Belçika, İngiltere, Hollanda, İspanya Büyükelçilik Müsteşarları ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı bulunan heyet  yerel yetkililer, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlar başkanlarıyla görüşmek, seçim çalışmalarını yerinde izlemek ve bilgi almak üzere Van'a geldi. Yabancı misafirler gezi programı kapsamında Akdamar Adası, Van Kalesi ve diğer tarihi yerleri gezip gördü.

MÜSTEŞARLAR VALİLİKTE

Van'da ilk olarak Vali İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret eden heyette Danimarka Büyükelçiliği Müsteşarı Stig Paolo Pıras, AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Ireneusz Fıdos, Portekiz Büyükelçiliği Müsteşarı Leandro AMADO, Belçika Büyükelçiliği Müsteşarı Jeroen Vergeylen, İngiltere Büyükelçiliği Siyasi İşler Müsteşarı David Burton, Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Daan Huısınga ve İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Pablo Barbara yer aldı.

Vali İbrahim Taşyapan'la bir süre görüşen heyet daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerini ziyaret etmek üzere Valilikten ayrıldı.

MÜSTEŞARLAR BÜYÜKŞEHİRDE

Büyükelçilik Müsteşarları Valilik ziyaretinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarete Danimarka, Portekiz, Belçika, İngiltere, Hollanda, İspanya Büyükelçilik Müsteşarları ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı katıldı. Büyükelçilik Müsteşarları, kenti daha yakından tanımak, ilin güncel sorunları, seçim çalışmaları hakkında bilgi almak ve seçim öncesi kentteki havayı izlemek üzere Van'a geldiklerini ifade ettiler.
Van'da tarihi yerleri gezdiklerini ve çok beğendiklerini kaydeden müsteşarların Kaya'ı ziyaretleri basına kapalı olarak devam etti.

Bakmadan Geçme