CHP'li Gökdere: Van'dan Milletvekili Çıkaracağız

Van'da da iyi bir durumda olduklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı İlkay Gökdere, “Hedefimiz Van'dan milletvekili çıkarmaktır” dedi.

Hacı Yılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Van'da iyi bir durumda olduklarını belirten Gökdere, insanların iki büyük partiden bıktığını ve bu dönem Van'da farklı bir sesin olacağını söyledi.

CHP Van İl Başkanı İlkay Gökdere, Başkan Yardımcısı Berfin Kartal ve yönetim kurul üyesi Handan Görmen seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. 

"Bu kez Van daha farklı olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sahada sürekli çalıştıklarını, Van'da iktidar partisinde büyük bir erime gördüklerini söyleyen İlkay Gökdere, " CHP olarak Van'da da çok iyi bir durumdayız. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız milletvekili adaylarımızla birlikte sürekli çalışma içindeyiz. Bunların yanı sıra diğer partilerden küsen, kırılan umut kesen  seçmenlerde partimize yoğun ilgi gösteriyor. Buda bizi çok mutlu ediyor. Tabi kadın elinin emeğinin olduğu siyasi çalışmalar daha farklı oluyor. Saha çalışmalarımızda bu güne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Bu kez Van'da seçimin sonucu  daha farklı olacak. Çünkü insanlar artık yıllardır oy verdikleri partilerden bıkmış. Elimiz gitmiyor diyorlar. Bize gelen tepkiler bu yöndedir. . Hedefimiz Van'dan milletvekili çıkarmaktır. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Van'da farklı bir ses var, farklı insanlar var. İki partiden değil artık diğer partilerden de farklı sesler var." şeklinde konuştu.

"En kısa sürede seçime gideceğiz"

Atanmış başkan olarak göreve geldiğini belirten Gökdere, " Yönetim olarak yeni göreve geldik. Biz geldiğimiz zaman teşkilat biraz zayıftı. Şuan o eksikliği ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız güzel bir şekilde devam ediyor.  Ama en kısa sürede seçime gideceğiz. Partilerde demokrasi olmalıdır. Allah nasip ederse aday olacağım.  Kadınlarımızı bu işin içine katmak istiyoruz. İlçe yönetimlerimizi tanıdık. İlçe teşkilatlarımızda da birkaç yerde değişiklik yapmak zorunda kaldık. Hazır ama aksaklıklar olan bir teşkilat vardı. Her yönden zayıflıklar var teşkilatta. CHP'nin Van'da neden bu noktada olduğunu incelediğimizde daha iyi anlayabiliyor insan. Çok çalışmak gerekiyor. Keşke aylar önce bu görevi devir almış olsaydık. Şimdi daha farklı noktadaydık. Geçmiş başarılar ortada olduğu için partimizde bazı değişikliklere gittik. Sonuçta giden de, gelen de bu ilin insanı, hepsi birbirinden değerlidir. Tabi bugün biz yarın bir başkası bu hiç fark etmez. Önemli olan CHP'yi Van'da  daha iyi  yerlere getirebilmektir. Farklı seslerin  olduğunu duyurabilmektir insanlara. Biz eskiden burada vardık, yine burada varız diyebilmektir önemli olan. CHP'nin geçmişteki  durumunu da herkes biliyor. CHP'nin Van'da da bir tabanı var. İnşallah CHP'yi eski dönemlerdeki seviyesine çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

"Diğer partilerdeki kadınlarla bir araya gelmek istiyoruz"

Gökdere  diğer partilerdeki kadınlara çağrıda bulunarak, "Van'daki bütün partilerdeki kadınlarla bir araya gelerek topluma  ortak bir mesaj   vermek istiyoruz.  Siyasette kadınların farkını,  gücünü ve barış, kardeşlik dolu mesajını topluma iletmek istiyoruz. Seçim öncesi kadın siyasetçilerle bir araya gelirsek bundan mutluluk duyarız. Bunun içinde sizin aracılığınızla çağrı yapıyorum. İlimizde daha huzurlu bir seçim için kadın siyasetçi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirelim istiyorum.  Bu çalışmanın genel anlamda da ses getireceğine inanıyoruz. Böyle bir dayanışmanın öncüsü olmak istiyoruz. Hepimiz bu şehrin kadınlarıyız. Hepimizin sorunları aynı, kim kazanırsa kazansın Van kazansın istiyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme