HDP’ye Katılımlar Sürüyor

HDP Van Milletvekili adayları Gürpınar, Edremit ilçelerinde seçim çalışmaları kapsamında yurttaşlar, kanaat önderleriyle bir araya geldi. Edremit Süphan mahallesinde Ak Partili Sağdınç ailesi seçimlerde HDP’ye destek vereceklerini açıkladı. CHP Genel Kurul Delegesi olan Arif Nadiroğlu’da partisinden istifa ederek HDP’ye katıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Gürpınar Belediye Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya, HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP-  DBP İlçe Eşbaşkanları, DBP  Gürpınar Belediye Eşbaşkanları,  ve kanaat Önderleri katıldı.

“AKP’NİN AVUKATLIĞINI YAPIYOR”

Toplantıda bir konuşma yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Veysi Dilekçi ‘’AKP’ nin bir üyesi çıkıp eş genel başkanımıza dönük eleştiriler yaparken, ‘dünyayı başınıza yıkarız’ diyerek tehditler savuruyor.  Süleyman Soylu, AKP’ye geçmeden önce AKP’nin ülkeyi sattığını savunurken şimdi AKP’nin avukatlığını yapıyor” diye konuştu.

Toplantı sonunda partisinden istifa ederek HDP’ye katılan  CHP Genel Kurul Delegesi Arif Nadiroğlu’na rozeti Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin tarafından takıldı.

“HALI SAHA DA HALK TOPLANTISI”

HDP Van Milletvekili adayları Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısı ile yurttaşlarla bir araya geldi. Sağdinçler Halı Saha da düzenlenen toplantıya HDP Van milletvekili adayları Zozan Yeliz Yıldırım, Lezgin Botan, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havya ve Veysi Dilekçi, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin’in yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıda konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysel Dilekçi, 2015 seçiminin mazlum halklar için çok önemli olduğunu belirterek, 7 Haziran’da tüm halkların temsiliyeti için mecliste olacaklarını söyledi.

“TEK KORKU HDP’NİN BARAJI AŞMASI”

HDP Van Milletvekili Adayı Zozan Yeliz Yıldırım, mücadeleyi zafere ulaştıracak olanların kadınlar ve gençler olduğunu bunun için de kadınlar ve gençlere çok önemli görevler düştüğünü ifade etti. Adaylardan Lezgin Botan da Erdoğan’ın tek korkusunun HDP’nin barajı aşması olduğunu söyledi.  

“3 DÖNEMDİR HDP’YE ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda konuşan ev sahibi, Adnan Sağdınç, kendilerinin de daha önce AK Parti’ye oy verdiklerini, ama AK Parti’nin gerçek yüzünü gördüklerini, AK Parti’nin sadece halkı kandırarak oy almaya çalıştığını söyledi. Ailesi ile birlikte son 3 dönemdir HDP için çalıştıklarını da kaydeden Sağdinç, AKP’de yer alan herkese çağrı da bulunarak HDP saflarında yer almalarını istedi.

Bakmadan Geçme