HDP Muradiye ve Çaldıran Seçim Büroları açıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muradiye ve Çaldıran seçim büroları düzenlenen törenlerle açıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Seçim çalışmalarını yoğunlaştıran HDP Van İl Eş Başkanlığı Muradiye ve Çaldıran ilçelerinde seçim büroları açtı.  Muradiye Seçim Bürosu açılışında konuşan Van HDP İl Eş Başkanı Veysi dilekçi “ 7 Haziranda yapılacak olan genel seçimlerde sistemin anti demokratik yasalarını ve barajı yıkacağız.  HDP’yi zafere taşıyacağız. HDP gün geçtikçe büyüyor buda iktidarı paniğe sokuyor ve iktidar partisi tarafından her gün fiziki ve sözlü saldırılara maruz kalıyoruz.   Bunlar iktidar partisinin içinde bulunduğu ruh halini gözler önüne seriyor” diye konuştu.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan ise, "Halklar, Kobani zaferinin sevincini nasıl yaşadı ise 7 Haziran'da da yeni bir zafere sevinecektir” dedi.

Çaldıran Seçim Bürosu Açılışında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Havya ise " Arkadaşlar adalet dediler kalkınma dediler ne yaptılar hiç bir şey, gün gittikçe yoksulluk artıyor. Çocuklarımızın halleri gözler önünde, birde onların çocuklarına bakın. Bu sistem toplumu daha yoksulluğa ve fakirliğe itiyor"dedi.

Son olarak konuşan HDP Van Milletvekili Adayı Selami Özyaşar " 7 Haziran seçimlerinde barajları yıkmak için her kesin ev ev sokak sokak dolaşması lazım " dedi.

Açılışlara HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van milletvekili adayları Lezgin Botan, Remziye Özgökçe, Selami Özyaşar ve Tuğba Hezer katıldı.

Bakmadan Geçme