Eş Başkan Dilekçi’den Kayatürk’e Cevap

Ak Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk’e cevap veren HDP İl Eş Başkanı Veysi Delekçi “ Kendilerine halk tarafından gösterilen tepkileri HDP'ye mal ediyorlar” dedi

İlhan Siyahtaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş seçim bürosu Eş Genel Başkan ve Van Milletvekili 1. sıra Adayı Figen Yüksekdağ’ın katılımı ile açıldı. Erciş seçim bürosunun açılışında konuşan HDP İl Eş Başkanı Veysel Dilekçi “ Cumartesi günü Van'a gelirlerken bir ilgi görmediklerinden, alaka görmediklerinden, siyasetlerinin boşa çıktığının fark ettiklerinden diyorlar ki Van'da dayattıkları politikalar sonucunda kendilerine tepki gösteren halkın tepkilerini HDP'ye mal ediyorlar” dedi.

HDP İl Eş Başkanı Veysel Dilekçi coşkulu karşılamadan dolayı partililere teşekkür ederek, “HDP olarak onun yöneticileri ve öncüleri olarak sizlere her daim layık olmanın mücadelesi içinde olacağız Artık durmanın zamanı değil çalışmanın zamanıdır. Onun için bugün bu alanda Erciş'te seçim startını veriyoruz. Bir demokrasi evinin, bir mücadele evinin, bir özgürlük evinin kapısını bugün açacağız halkımızın hizmetine sokacağız “dedi.

Önceki gün Ak Parti konvoyun yapılan taşlı ve yumurtalı saldırı sonrası AK Parti Van milletvekili adayı Burhan Kayatürk'ün HDP’ye yönelik açıklamalarına cevap veren Dilekçi “Cumartesi günü Van'a gelirlerken bir ilgi görmediklerinden, siyasetlerinin boşa çıktığının fark ettiklerinden Van'da dayattıkları politikalar sonucunda kendilerine tepki gösteren halkın tepkilerini HDP'ye mal ediyorlar. Erciş'te yağmur yağıyor yağmurdan dolayı biriken suya düşseler bile bizi sorumlu tutacaklar. Kendileri şunu görmüyorlar demiyorlar bizim politikalarımız sonucunda halk bize tepki gösteriyor. Onun için HDP bir şiddet partisi değildir. Biz bunu her yerde dillendirmek zorunda değiliz ama hala farklı bir yöntem ile oy almak isteyen anlayış bunu görmüyor, bilmiyor. Bizi şiddetle itham edeceklerine dönüp kendi kirli politikalarına bakmalılar. Ama anlaşılıyor ki AKP'nin içinde bir şiddet politikasını örgütleyip ve bundan HDP'yi baraj altında bırakmak isteyip sonrada oy almak isteyen bir anlayış ortaya çıkmış. AKP Van milletvekili de o ekibin içinden biri oluyor” ifadelerini kullandı.

Erciş seçim bürosunun açılışına Eş Genel Başkan ve Van Milletvekili 1. Sıra Adayı Figen Yüksekdağ , HDP Van İl Eş Başkanları Derya Hayva, M. Veysi Dilekçi, DBP İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekili adayları, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları, EMEP Van İl Başkanı, STK temsilcileri katıldı. Açılış kurdelesini kesen Yüksekdağ hayırlı olsun dileğinde bulundu.

 

Bakmadan Geçme