Başkale ve Erciş Bugün Kozlarını Paylaşacak

Başkalespor Erciş Belediyespor maçına artık saatler kaldı. Bugün iki ilçe takımın taraftarlarının yoğun ilgi göstereceği final maçında taraftarın önünde oynanacak olan karşılaşma öncesi Başkalespor ve Erciş Belediyespor kulüp başkanları ve yöneticiler, “Kazanan dostluk olsun.” temennisinde bulundular.

Rıdvan CAN-Özel Haber

Geçtiğimiz hafta sona eren ve Van Amatör Ligi ve Bölgesel amatör Ligi maçlarının ardından Bölgesel Lig’e çıkama yolunda final oynamaya hak kazanan Başkalespor ve Erciş Belediyespor arasında bugün kıyasıya bir mücadele oynanacak. Gözler bugün oynanacak Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme Play-Off baraj maçına çevrildi. Statü gereği Van amatör ligi şampiyon tamamlamış Erciş Belediyespor ile Bölgesel Amatör Ligde küme düşmeyen ve ilk ikiye girmeyen ligi 5.sırada tamamlayan Başkalespor arasında Play-Off'ta boy gösterecek. Başkalespor ile Erciş Belediyespor arasındaki final  maçı saat 13.00'da Van Atatürk Stadı'nda oynanacak. Tek maç üzerinden oynanacak olan müsabakada galip gelen taraf önümüzdeki sezon BAL'da yer alacak.

 Başkalespor Kulüp Başkanı Rıdvan Sarı, Eciş Belediyespor maçının centilmenlik, dostluk, kardeşlik, barış içinde geçmesini diliyorum. Her iki takımın bu oynayacakları maç ne ilk ne de son olacak. Puanlar, galibiyetler ve şampiyonluklar her zaman kazanılabilir; bugün Van’da kim kazanırsa kazansın kazanan Van olsun dostluk olsun” dedi.

Oynadıkları futboldan takımın genel durumundan memnun olduklarını belirten, Başkalespor kulüp Başkanı Rıdvan Sarı; BAL Ligi hedefinde çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Başkaleskpor’un tüm yönetim ve oyuncuları taraftarları ile Erciş Belediyespor maçına kenetlendiğini ve tek amaçlarının BAL Ligine tekrar çıkmak olduğunu ifade eden Sarı, “Başkalespor ailesi olarak takımımızın BAL Ligine çıkacağına yürekten inanıyoruz. Son sözü yine sahaya çıkacak sporcularımız söyleyecek. Teknik ekibimiz ve sporcularımızın başarıya giden yolda her türlü çabayı göstereceklerinden eminiz. Bize inanan ve destek olan başta Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse, Belediye Başkanımız İhsan Güler’e olmak üzere tüm yetkililere, bize destek olan kişi ve kuruluşlar ile teknik heyete ve başarıya inanmış futbolcularımıza bizi içerde ve deplasman maçlarımızda yalnız bırakmayan taraftarlarımıza bu heyecanı bizlere yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Erciş Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Şebap; “Erciş Belediyespor ile Başkalespor, saha içinde ezeli rakip, saha dışında ise ebedi dost iki ilçe kulüptür. Bu güzide kulüplerimiz arasındaki dostluğu hiçbir güç yıkamadı. Bugün de yine ebedi dostumuz Başkalespor ile önemli bir maçımız var. Bu karşılaşmanın da saha içinde ve saha dışında dostça ve centilmence geçmesini diliyorum.”Dedi.

Erciş Belediyespor Kulüp Başkanı Murat Şebap ise, takım ve ilçe olarak güzel bir hava yakaladıklarını ve hedeflerinin bugünkü maçta Başkalespor’u yenerek BAL Ligine çıkmak olduğunu ifade etti.

Erciş Belediyespor’un başarısı için çalıştıklarını bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Başkan Murat Şebap, ”Bizim amacımız sahaya çıkarak galip gelmek. Yol haritamız belli. Ona göre yürüyoruz ve her şey beklediğimiz gibi gidiyor. Oyuncularıma inanıyorum. Taraftarımız ve Erciş halkı da bize güvensin. Bu maçta da galip geleceğimizi düşünüyorum. Umarım her şey istediğimiz gibi gider ve hedefimize ulaşmış oluruz bize desteklerini esirgemeyen Erciş Belediye Başkanımız Diba Keskin, Erciş Belediye encümenlerimiz ve her maçta bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımız ve tüm Erciş esnafı ve ilçe halkına teşekkür ediyoruz ”dedi.

Bakmadan Geçme