Kadınlardan Meşaleli Yürüyüş

KESK Kadın Platformu Bileşenleri 8 Mart etkinlikleri kapsamında erbaniler eşliğinde yöresel kıyafetlerle meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Vansesi Haber Merkezi

KESK Kadın Platformu Bileşenleriöncülüğünde yüzlerce kadın, 8 Mart etkinlikleri kapsamında erbaniler eşliğinde yöresel kıyafetlerle meşaleli yürüyüş düzenledi.Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan kadınlar erbaniler eşliğinde Feqiye Teyran parkına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Feqiye Teyran parkında toplanan grup adına Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyesi Seda Alev bir basın açıklaması yaptı.

 DAİŞ vahşetiyle katledilen, tecavüze uğrayan, köle pazarlarında satılan ve yerinde edilen Kürt, Ezidi, Türkmen, Arap ve son olarak Süryani kadınların uğradığı zulme dikkat çeken Alev, kadın mücadelesinin güçlenerek ve örgütlenerek devam edeceğini vurguladı.

AKP hükümetine de yüklenen Alev, “2015 yılının ilk iki ayında 52 kadın katledildi. 12 yıllık iktidarın kadın cinayetleri yüzde bin 400 artış gösterdi. Kadın ve nefret cinayetlerinin, şiddetin ve tecavüzlerin yaygınlığı biliniyor ve gereği yapılmıyorsa cinayetlerin ve şiddetin azmettiricisi devlettir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme