Karabıyık'tan STK'lara Ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Abdulhekim Karabıyık, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret etmeye devam ediyor.

İlk olarak Van ESOB Başkanı Burhan Aydemir ve yönetimini ziyaret eden Karabıyık, özellikle Van depreminin ardından Van esnafının çok ciddi sıkıntılar yaşayarak mağdur olduklarını belirtti. Esnafın kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için Van’ın en büyük sorunlarından bir tanesi olan sınır ticaret kapılarının açılması ve çözümü için milletvekili olması durumunda esnafın sorun ve sıkıntılarını giderebilmek için elinden gelen tüm gayretleri sarf edeceğini ifade eden Karabıyık, ikinci ziyaretini de İş Geliştirme Merkezi’ne (İŞGEM) gerçekleştirdi. İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Karabıyık, İŞGEM’in ilde önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek, iş geliştirme merkezlerinin genel topluma yararının yanı sıra özellikle kentin istihdamına katkı sağlayan projeler ürettiğini vurgulayarak İŞGEM Başkanı ve yönetiminden dua ve destek istedi.
Karabıyık, STK ziyaretlerine Yol-İş Sendikası 1 ve 2 Nolu şubelerini ziyaret ederek devam etti. ilk olarak Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı’yı ziyaret eden Karabıyık, ardından Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam’ı ziyaret etti. Karabıyık ve heyeti, sorun ve sıkıntıları dinleyerek, AK Parti’deki 14 yıllık siyasi hayatımda daima sivil toplum örgütlerini önemsemiş, talep ve sıkıntılarında yapılabilirlik noktasında kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti. Çıkmış olduğu yolda özellikle Van’ın tüm sivil toplum kuruluşlarının desteklerinin önemini vurgulayan Abdulhekim Karabıyık, talip olduğu bu yolda yardımcı olmalarını istedi.
Karabıyık, daha sonra Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman ve yönetimini ziyaret ederek, partinin kurucularından olan Çetin Karaduman ve Salih Eşme’yi bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, kendilerinden destek istedi.

Bakmadan Geçme