People’s Cafe Halkın Hizmetine Açıldı

Van’da son zamanlarda açılan cafe tarzı marka isimlere bir yenisi daha eklendi.

İlhan Siyahtaş

Cumhuriyet caddesi yapı kredi bankası üstünde halkın hizmetine açılan People’s Cafe zengin ve kendine özel menüsüyle halkın hizmetine açıldı. People’s Cafe işletme müdürü Mehmet Baran Bayit yeni açılan işyeri hakkında bilgiler verdi.

“Biz Bir Doğu Markasıyız”

People’s Cafe işletme müdürü Mehmet Baran Bayit “ yaklaşık 10 gündür resmi açılışımızı gerçekleştirdik. People’s Cafe ismi diğer marka isimlerden farkı olarak doğunun bir markası olma özelliğini taşıyor. Hakkari ilimizden çıkan bir firmadır, firma yetkilileri Hakkari’nin tanınmış ailelerinden olan Zeydanoğulları’dır. Diğer Avrupa, İzmir ve İstanbul illeri gibi marka isimleri değiliz. Tamamen doğudan çıkan bir markayız. Doğu halkının da bu isme sahip çıkması ve bu ismi sahiplenmesi gerekiyor. Doğu illerimizde bu tür mekanların yoğunlaşması güzel bir gelişmedir ve en azından istihdam alanları yaratmaktadır. Bizde doğudan çıkan bir marka olarak kendi insanımıza hitap edip kendi gençlerimize istihdam alanı yaratmak için böyle bir yatırım yaptık. İşyerimiz iki katlı, Cafemizde kahve, sıcak içecekler, soğuk içecekler, tatlı çeşitleri, fast food gibi yiyecek ve içecek çeşitlerimiz ile Van halkının hizmetindeyiz. Kendimize özel yiyecek ve içecek çeşitlerimiz var, feraye diye adlandırdığımız mantı çeşidimiz var. Bize özel yemek menümüzü zenginleştirmek adına makineler aldık ve önümüzdeki günlerde tava çeşitlerimiz, pizza çeşitlerimiz ile menümüzü daha da zenginleştireceğiz. Bize özel içeceklerimiz, ayranova, mavi rüya, limonlisa, çileksi, churhill ürünlerimiz mevcuttur. Önümüzdeki günlerde menülerimizi daha geniş bir yelpaze ile gerçekleştireceğiz ”dedi.

 

“Amacımız Doğu İnsanının Doğuya Yatırımına Örnek Olmaktır”

Bayit “ İşyerimiz 160 metre kare ve iki katlıdır. 13 personel işletmemizde görev almaktadır. Sabah 7 akşam 12’ye kadar halkımıza hizmet vermekteyiz. Personelimiz iki ayrı vardiya ile çalışmaktadır. Burada doğu kökenli iş adamlarını doğuya yatırım yapmaları için teşvik etmek amacıyla Hakkari’den böyle bir isim çıkartıp Van’da böyle bir yatırım gerçekleştirdik. Doğu illerimizde genellikle istihdam alanları çok zayıf ve ilimizde de işsizlik oranı baya bir yüksek. Bizde doğulu iş adamlarının gelip doğuya yatırım yapmalarını ve gençlerimizi istihdam edip en azından kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için bir fırsat sunmaları gerektiğini düşünüyorum. İnsanlarımızın batıya yönelmesindeki en büyük etkenin ekonomik olduğunu düşünüyorum ve bu tür yatırımlar eğer buralara yapılırsa bu insanlar artık başka illere gidip iş arama derdine düşmezler. Biz Hakkari firması olarak böyle bir adım atıp ilk olup doğulu iş adamlarına da öncülük etmek istedik. Son olarak Vanlı ve doğulu insanımızın markalarına sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme