Özgökçe'den Zafer Bayramı Mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Özgökçe, yayımladığı mesajında, 30 Ağustos Zaferi’nin milletin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğini, birlik ve beraberlikle her şeyin başarılacağını gösterme açısından en güzel örnek olduğunu söyledi. 30 Ağustos’un, dünya tarihine damga vuran en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu kaydeden Özgökçe, “Bu zafer birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece olmaz denilenleri başardığımızın bir göstergesidir. Bu zaferi kazanan şanlı ecdadın mirasçısı olarak bizler de yerel yönetimler olarak bugün; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.
İstiklal Savaşı'nda tek vücut halinde hareket ederek destanlar yazan milletin, bugün de Türkiye'de, bölgede ve tüm dünyada barış, özgürlük ve istikrarın güvencesi olmaya devam ettiğini söyleyen Özgökçe, "Bu anlamlı günde tüm mazlum ve mağdurların kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını diliyor, bu vesileyle 10 Ağustos'ta ilk kez cumhurun oylarıyla seçilerek Başkomutan sıfatını kazanan 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve 62. Hükümeti kuran Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum” diye konuştu.
Başarı ve başarısızlığın Allah’ın iznine tabi olduğunu dile getiren Özgökçe, ancak her ikisi de insanın fiili ve nazari duasının neticesi olduğunu kaydetti. Başkan Özgökçe, “Muasır medeniyete öncülük eden ‘Yeni Türkiye’ ancak bu bilinçle kurulur. Yeni nesil belediyeciliğin öncüsü olan Tuşba Belediyesi olarak, hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştireceğimiz hizmetlerimizde; bütün vatandaşların katılımcı demokrasiyi benimsemesine, Allah’ın nimetlerini doğru bir şekilde değerlendirip ülke kalkınmasına katılmalarına, hiç kimseyi ötekileştirmeden birbirlerini sevmelerine vesile olacağız. Büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte el ele ve daha çok çalışarak, onların kurduğu bu büyük ülkeyi, medeniyet yarışında en ön sıraya taşımaya söz veriyoruz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal'in mukaddes vatanımızın birliği ve bütünlüğünü perçinlediği ve bütün dünyaya kabul ettirdiği bu çok anlamlı zaferin 92. yıl dönümünde, bugün tüm Türkiye olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımızın olduğu bir gerçektir. Suriye, Irak ve Ortadoğu’da oynanmak istenen oyunlar göz önündeyken, ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve cephede omuz omuza çarpışan kahraman ecdadımızı saygı, minnet, şükran ve rahmetle bir kez daha anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bakmadan Geçme