Hüda Par Van Barosunu Ziyaret Etti

Hür dava Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av.M. Mehdi OĞUZ, İl Başkanı Av. Rasim SAYGIN, İpekyolu Belediye Başkan adayı Selim Sivi, Edremit Belediye Başkan adayı Fevzi DOĞAN, Tuşba Belediye Başkan adayı Faruk TASAN ve Muradiye Belediye Başkan adayı Kazım BİLİCİ’ den oluşan heyet Van Barosunu ziyaret etti.

Vansesi Haber Merkezi

Ziyaretten Memnuniyetini dile getiren Baro Başkanı Av. Murat TİMUR, Seçim surecinin huzurlu bir ortam içerisinde geçirilmesi için herkesin üzerinde düşeni yapması gerektiğini ve her türlü fikre açık olunması gerektiğini dile getirdi. Av. Timur “Van İlindeki Oda başkanları olarak bir araya gelip, Van’da yaşanılan gerginliklere son verilmesi noktasında bir çalışma yaptıklarını da belirtti. TİMUR, “ayrıca Kürt halkının kendi içinde de barışı sağlaması gerekmektedir” dedi.

         Heyet adına söz alan Hüda Par Van Büyükşehir Belediye Başkanı Av.M. Mehdi OĞUZ “Hüda Par olarak, Düşünce ve fikir özgürlüğünden yanayız. Herkes düşüncesini serbestçe ifade edebilmeli, bu düşünce etrafında örgütlenebilmelidir. Bu özgürlüğün sınırlarını hakaret, İftira ve yalan oluşturmaktadır. Bir hukuk kuruluşu olarak da Barolara bu hakların savunulması ve gözetilmesi noktasında ciddi sorumluluk düşmektedir.” dedi.

         Sözlerine devam eden OĞUZ “ Kürtlerin iç barışı noktasında da parti olarak defalarca açıklama yaptık. Bu hususta üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Son süreçte parti teşkilatlarımıza ve camiamıza 200’ün üzerinde saldırı yapıldı. Bu saldırıların hiç birinin faili bulunmadı. Her defa saldırıya uğramamıza rağmen bizler sağduyulu davrandık ve vatandaşlarımıza da sağduyu çağrısı yaptık. Bizler bu saldırıların Kürtleri birbirine düşürmeye çalışan derin yapıların işi olduğunu düşünmekteyiz ve bu odaklara fırsat vermeyeceğiz” dedi.

         Karşılıklı görüşlerini paylaşan heyet daha sonra Barodan ayrıldı.

Bakmadan Geçme