Hüda-Par Muradiye de seçim lokalı açtı

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Muradiye Belediye Başkan Adayı Kazım Bilici, Van Belediye Başkan adayı M. Mehdi Oğuz birer konuşma yaptı.

Açılışta bir konuşma yapan Huda-Par Genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, yerel seçimlere çok az bir zaman kaldığını hatırlatarak, seçim meydanlarının hareketlendiğini ve siyasetçilerin de her gün meydanlarda, televizyonlarda boy gösterdiğini söyledi. Siyasetçilerin kullandığı üslubu "berbat" olarak nitelendiren Yapıcıoğlu, herkesin birbirini karalama peşinde olduğunu ifade etti. Yapıcıoğlu, bu sert üslupla hem ortamı hem de milleti gerdiğini, Hüda-Par olarak böyle bir üslup yanlışlığına düşmeyeceklerini dile getirdi. Van’da yaşanan olaylara da değinen Yapıcıoğlu, “Daha önceleri de seçim araçlarımıza, parti lokallerimize saldırılar yapıldı. Biz sürekli kardeşlerimizi sükûnete davet ettik. Biz sulh ve barış ehliyiz. Biz insanları kardeş yapmaya geliyoruz, birbirilerine düşürmeye değil. Buna rağmen sürekli bize saldırılar yapıldı, bu da sanki olayları biz yapmışız diye basına haberler servis edildi. Dün Van’daki mitingimiz sonrasında Cumhuriyet Caddesinde birkaç bayan kardeşimize saldırılar yapıldı. Bu saldırıda tüm basın orada olduğu halde sadece bir iki yerde bu çirkin saldırı basına verildi, bunun dışında basın da sessiz kaldı. Mızrak çuvala sığmadığı için bu sefer saldırıya uğrayanlar biz saldırıya uğradık diyemediler. Çünkü basın oradaydı ve halkın gözleri önünde bu çirkin saldırı gerçekleşti. Kardeşlerim, kendi partilerine, belediye başkan adaylarına veya belediye encümenlerine birkaç oy kazandırmak için bu çirkin olayları yapanlar, bu milletin evlatlarını birbirine düşürenler doğru bir şey yapmıyorlar. Seçim bittikten sonra bu kavga edenler yarın karşılaştıklarında ya olaylar daha da büyürse bunun vebalini kim verecek. Biz kardeşlik birlik ve beraberlik istiyoruz. Bırakın herkes kendi işini huzur ve sükunet içerisinde yapsın” dedi.
Daha sonda büro açılışını Van ve Muradiye belediye başkan adayları ile birlikte kurdele kesip açtıktan sonra Erciş ilçesine gitmek üzere ayrıldı.

Bakmadan Geçme