HÜDA PAR esnafları dinledi

Esnaf ziyaretlerine devam eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), Çatak'ta esnafların sorunlarını dinledi.

Basın Bülteni

HÜDA PAR İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktay, HÜDA PAR Çatak İlçe Başkanı Şah İsmail Gültepe beraberindeki heyetle birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 

Esnafın zor durumda olduğunu belirten Oktay, “Esnaflarımızı ziyaret ederek sorunları dinledik. Esnafımız işlerinin iyi olmadığını dile getirerek sorunlara sebep olan ekonomik belirsizliğin bitmesini istiyor. Esnaf kirasını, elektriğini, doğal gazını nasıl ödeyeceğinin derdine düşmüş, yüksek maliyetlerden ve kiralardan mağdur durumda olduklarını belirttiler. Esnafımız bir an evvel sorunların çözülmesini istiyor” dedi.

HÜDA PAR Çatak İlçe Başkanı Şah İsmail Gültepe ise “Esnaflarımız özellikle asgari ücrete yapılan zamlardan sonra toptancılarında zam yaptığını belirterek zamların küçük esnafı zor duruma soktuğunu dile getirdiler. 30 yıldır aynı esnaftan alışveriş yaptığını söyleyen bir vatandaş, zamlardan dolayı eskisi gibi evine gıda alamadığını azar azar almaya başladığını ifade etti. Bir başka sorunu dile getiren esnaf, kış aylarında burada yaşayan halkın bir kısmı geçim sıkıntısından dolayı batı bölgelerine gittiklerini, bu durumun esnafı da etkilediğini söyledi” diye konuştu.

Bakmadan Geçme