Herkes İçin Sanat Van AVM’de

Dünya markası mağazaları, kafeleri ve şık restoranlarıyla kısa zamanda bölgenin cazibe merkezi haline gelen vAN AVM, kentteki kültür ve sanat atmosferini de değiştiriyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Seyhan Kalaycı’nın küratörlüğünde hazırlanan, “Herkes İçin Sanat” başlıklı resim sergisi Van AVM’de sergilenmeye başlandı.

Henüz kapılarını açalı birkaç ay olmasına rağmen sadece kentin değil, çevre illerin ve hatta İran’dan gelen turistlerin de cazibe merkezi haline gelen Van AVM, şehrin kültür sanat hayatına da katkı sunuyor.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin resimlerinden oluşan “Herkes İçin Sanat” sergisi Van AVM’de açıldı. Küratörlüğünü Yrd. Doç. Seyhan Kalaycı’nın üstlendiği sergide tuval üzerine yağlı boya 30 eser Vanlıların beğenisine sunuldu. Peyzaj, natürmort, portre çalışmalarından oluşan resimlerin tamamı öğrenciler tarafından yapıldı.

“AVM’ler aynı zamanda kültür ve sanat merkezidir”

Yrd. Doç. Seyhan Kalaycı, amaçlarının sanatsal çalışmaları toplumun beğenisine sunmak olduğunu belirterek, “Üniversite bünyesinde sergi salonlarımız var ve yıl boyunca pek çok sergiye ev sahipliği yaptı. Bu sefer bir değişiklik yapalım dedik. Van AVM’nin bunun için en güzel yer olduğunu düşündük. Çünkü alışveriş merkezleri aynı zamanda kültür ve sanat merkezidir” diye konuştu. Kalaycı, “Bu sergiyi halka adadık. Herkese hitap edecek sanatsal çalışmalara yer verdik. Dolayısıyla sloganımız ‘Herkes İçin Sanat’ oldu” dedi.

“Herkesi seyre davet ediyoruz”

Van AVM Genel Müdürü Türker Nacaroğlu sanatın topluma ulaştırıldığı sürece etkili ve değerli olduğunu vurgulayarak, “Van AVM olarak kentin kültür ve sanat atmosferinin hareketlenmesinin önemine inanıyoruz. Amacımız toplumun kültürel değerlerini göz önünde bulundurarak sanatın gündelik yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurgulamak. Üniversitemizle gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte herkesi seyre davet ediyoruz.”

Öte yandan sergi 15 Nisan Cuma gününe kadar açık kalacak.

Bakmadan Geçme