Hedef Türkiye Şampiyonluğu

Okul Sporları kapsamında Trabzon’da yapılan puanlı Atletizm Grup Birinciliği 100 metre, 800 metre ve 4 x 100 metre bayrak yarışmalarında rakiplerini geride bırakan Van Sempaş Ortaokulu takım olarak bölge şampiyonu oldu.

Rıdvan Can

Spor salonu olmayan ve her gün farklı okulların salonlarında, boş arazilerde çalışmalarını sürdüren Van Sempaş Ortaokulu altın çocukları bütün olumsuzluklara rağmen 18 il arasında zorlu rakiplerini bütün dallarda eleyerek bölge şampiyonu oldu. Sempaş Ortaokulu Erzurum’da yapılacak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Trabzon’da düzenlenen şampiyonaya Sempaş Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Çetin Berge, Okul Müdürü Hasan Çakmak, idaresinde yarışmalara katılan çocuklar büyük bir başarı elde etmenin sevincini yaşıyor.

25-26 Nisanda Trabzon’da gerçekleştirilen Türkiye Grup Şampiyonası bölge finalinde de Van Sempaş Ortaokulu sporcuları uzun atlama, yüksek atlama, fırlatma topu atma, 100 metre, 800 metre, 1000 metre ve 4x100 metre bayrak yarışmaları dallarında yarışarak Bölge 1’ncisi olarak büyük bir başarıya imza atarak ismini Türkiye finallerine yazdırdı. Vanlı genç atletler 4-5 Haziran tarihlerinde Erzurum’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası Finallerinde mücadele edecekler.

Kazandıkları madalyalar ve kupalarla okullarına dönen sporcular, arkadaşları tarafından sevgi  gösterileri ve  alkışlarla karşılandı.  Karşılamada konuşan Sempaş Ortaokulu Müdürü Hasan Çakmak, “Öğrencilerimiz Trabzon’da gerçekleştirilen Türkiye Grup Şampiyonası Bölge Finalinde büyük bir başarı elde ettiler. Takım halinde şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz.  İnanıyoruz ki, bu inanç ve güvenle Erzurum da Türkiye şampiyon olacağız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Çetin Berge, planlı ve programlı bir şekilde çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Öğrencilerimizin, ortaya koydukları özverili çalışmaları önemsiyoruz. Yoğun ve sistemli bir şekilde çalışmanın meyvelerini topluyoruz, toplamaya da devam edeceğiz. Öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum. Bize destek olan okul aile birliğimize, okul yönetim kurulumuza ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme