HDP Küresünniller Derneğini ziyaret etti

HDP Van İl Eş Başkanı milletvekili adayları Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği’ni ziyaret etti.

Vansesi Gazetesi Haber Merkezi

Ziyarete HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van milletvekili adayları Bedia Özgökçe ve Adem Geweri katıldı. HDP heyetini Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekteri Ferhat Atacan ve Dernek yöneticileri karşıladı.

 Ziyarette ilk olarak söz alan Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekteri Ferhat Atacan, yaklaşık bir yıl önce farklı bir kültüre sahip olan Küresünniler olarak kendi tarih ve kültürlerini tanıtmak amacıyla dernek kurduklarını söyledi. Barışın artık sözde değil özde olarak hayata geçmesinin vaktinin geldiğini kaydeden Atacan, barışın çok önemli bir değer olduğuna vurgu yaptı. Türkiye’de sorunların konuşularak çözülebileceğini söyleyen Atacan, “ Bugün gençlerimizin ölümü hepimizin içini acıtıyor. Her ölüm bizleri biraz daha faşizmin kucağına atıyor. Barışı artık özde benimseyerek, haykırarak istemeliyiz. Dernek olarak bu anlamda her türlü çalışmayı yapmaya hazırız.” Dedi.

 Atacan’ın ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi’de, Türkiye halklarının çok zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkları adına ilk defa önemli bir sonucun ortaya çıktığını ve bunun HDP çatısı altında gerçekleştiğine dikkat çeken Dilekçi, 7 Haziran’da faşist 12 Eylül anayasasının ortaya koyduğu seçim barajının yıkıldığını dile getirdi. 13 yıldır iktidarda bulunan AKP’nin artık sorunları çözemeyeceğinin ortaya çıktığını kaydeden Dilekçi,  “ AKP hükümeti başarısızlığının bir sonucu olarak ortaya çıkan 7 Haziran seçim sonuçlarını yok sayarak Türkiye’yi yeniden kanlı bir sürecin içine koydu. Savaş dağlardan şehirlere indi. Küresünnili yurttaşlarımızda bu durumdan olumsuz etkileniyor. Ama artık birlikte olmalıyız, kimse bizi ayıramaz. İnsanlar duygularıyla yaşar, ama aklımızı da devreye koymalıyız. Daha fazla kaynaşıp, bütünleşeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın bizim kardeşliğimiz ilelebet sürecek. Küresünnili yurttaşlarımız bizim için çok önemli bir değerdir.” Dedi.

 HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan’da, Türkiye’nin kültürler açısından muazzam bir zenginliğe sahip olduğunu ancak bu zenginliğin yüz yıldır yok sayıldığını belirtti. Yüz yıllardır birlikte yaşayan kardeş halklar olarak bu birlikteliği sürdüreceklerini söyleyen Özgökçe,” Bizler akrabayız, komşuyuz. Ayrımcılığın her türlüsünü reddediyoruz. Bu kardeşliği barış ortamıyla taçlandıracağız.” Diye konuştu.

Son olarak söz alan HDP Van Milletvekili Adem Geweri ise şunları söyledi : “ Bu ülkede 7 Haziran seçimlerinde herkes barışa yatırım yapmışken halklar olarak kendimizi birden yeni bir savaşın içinde bulduk. Maalesef güzel bir rüyadan uyandık, hemde barışa bu kadar yaklaştığımız bir an da. Hepimiz barış istiyoruz ancak barış tek taraflı olmuyor, mutlaka iki taraflı olmalı. Barış adil olmalı.” 

Bakmadan Geçme