HDP Depremi Basın Açıklamasıyla Andı

23 Ekim’de meydana gelen Van depreminin dördüncü yıl dönümünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) basın açıklaması düzenledi.

İlhan Siyahtaş

HDP il Eş Başkanlığı 23 Ekim 2011'de Van’da yaşanan ve 644 kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan depremin dördüncü yıl dönümü nedeniyle Fekiye Teyran Parkında basın açıklaması yaptı.

“Deprem izleri duruyor”

Basın açıklamasında deprem felaketinin izlerinin silinmediğini belirten HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, “ On binlerce yıllık tarihi ile büyük medeniyetlere başkentlik yapmış olan kentimiz  ne yazık ki 23 Ekim 2011’de büyük bir deprem felaketine maruz kaldı. Yaşanan depremlerde yaklaşık 700 kişi yaşamını yitirirken,  yüzlerce insanımız yaralandı ve on binlerce aile evsiz kaldı. Van’dan başka illere doğru önemli bir göç yaşandı. 4 yıl önce bugün yaşadığımız deprem felaketinin yaraları hala sarılmadığı için izleri ortada duruyor” dedi.

“Saygıyla anıyoruz”

Van’ın deprem sonrası afet bölgesi ilan edilmemesini eleştiren Dilekçi “ AKP hükümeti esnafın vergi terkini talebini reddederek depremin acılarıyla yüz yüze bıraktı. 20 bin TL’ye mal ettikleri TOKİ konutlarını depremzede halkımıza 100 bin TL gibi fahiş fiyatlarla satarak yandaşlarına peşkeş çektiler. İşte bu manzaranın en önemli sorumlularından biri olan Beşir Atalay bugün Van AKP adayı olarak halkımıza ‘Size deniz manzaralı konutlar yaptık’ diyerek alay ediyor. Bunun karşılığında da halkımızdan oy istiyor, yetki istiyor. Van halkının yaşadığı acılardan kendine oy devşirmeye çalışan bu zihniyete halkımız 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım’da da gereken cevabı mutlaka verecektir. 23 Ekim 2011’de yaşanan büyük deprem felaketinde yaşamını yitiren yurttaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Basın açıklamasına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı, HDP Milletvekili adayları, HDP İl Eş Başkanı, Yöneticileri ve halk katıldı.

Bakmadan Geçme