Hdp Adayları Beyaz Karanfillerle Karşılandı

Halkların Demokratik Partisi Van Milletvekili adayları İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi’ni ziyaret etti. HDP’li adaylar İHD Van Şube Başkanı Murat MELET ve yöneticiler tarafından beyaz karanfillerle karşılandı.

Vansesi Haber Merkezi

HDP’nin tüm çevreleri kapsayan ve insanı öne çıkaran söylemini önemsediklerini belirten Melet, vekillere çalışmalarında başarılar diledi.

Milletvekili adaylarından Lezgin Botan da, İHD’nin önemli bir kurum olduğunu ve insan hakları mücadelesinden hem büyük emekler ürettiğini, hem de büyük kayıplar verdiğini söyledi. İHD eski Genel Başkanı Akın Birdal’ın uğradığı silahlı saldırıyı hatırlatan Botan, faili meçhul olayların durukta olduğu 1990’lı yıllarda bile İHD’nin insan hakları mücadelesi yolunda geri adım atmadığını, sadece bir kesimin değil güvenlik güçlerinin de haklarını savunduğunu ifade etti.

Milletvekili adayı Yurdusev Özsökmenler de, geçmişte uygulanan baskıcı yasalara dikkat çekti. Şimdi de İç Güvenlik Yasası ile insanların sindirilmeye çalışıldığını ifade eden Özsökmenler, “Bu uygulamalarla halkları boyunduruk altına almaya çalışıyorlar. Ama bu halk geçmişte de bu gibi yasalara karşı direndi, şimdi de direnecek” dedi. Özsökmenler, parti olarak verdikleri mücadelenin temelinde insan hakkı olduğunu ve bu yönde İHD ile aynı işi yaptıklarını kaydetti. HDP’li vekiller, İHD’den, 7 Haziran’da yapılacak olan seçimde bir de gözlemci heyeti talebinde bulundu.

İHD’liler, seçimin sağlıklı ve olaysız yaşanması için diğer kurumlarla ortaklaşa her yıl bir gözlemci heyeti oluşturulduğunu, bu yıl da yine bir gözlemci heyeti oluşturacağını ifade etti.

Bakmadan Geçme