HAYIRSEVERLER YARDIMDA YARIŞIYOR

Fazıl Erüş-Hacı Yılmaz
Van Gıda Toptancıları ve İş Adamları Derneği ( VAGİAD ) Başkanı Veysel Dikici Ramazan ayının maddi ve manevi olarak bereket, hayır, yardımlaşma, dayanışma ayı olduğunu,  gıda sektörünün de bu ay içinde yüzde 60 olumlu etkilendiğini söyledi.
Toptan Gıdacılar Sitesi'nde yer alan gıda sektöründe büyük hareketlilik yaşandığını belirten Veysel Dikici iş adamları, dernekler, vakıflar, sendikalar, siyasi partiler, kurumlar, kuruluşlar, hayırsever vatandaşlar zekâtlarını, fitrelerini ihtiyaç sahibi kardeşlerine en güzel şekilde ulaştırmak için Ramazan kolisi yaptırıyorlar. Van'da Ramazan ayı boyunca 20 bin yardım kolisinin dağıtıldığını belirten Veysel Dikici, " Ramazan yardım kolileri içinde genelde yağ, şeker, çay, pirinç, fasulye, mercimek, nohut gibi temel gıda maddeleri bulunmaktadır. 
Van Gıda Toptancılar Sitesini 2006 yılında kurduklarını söyleyen. VAGİAD Başkanı Veysel Dikici, "2010 yılından beride bu sitede faaliyetteyiz. Bu sitede 115 adet toptan gıda işyeri bulunmaktadır.  Site kurmamızdaki amaç Van'daki gıdacıları bir araya getirmekti,  düzenli işyeri sahibi, yapmaktı. Gıda sektöründe ortalama bin 500 dağıtım, taşıma yapan araç vardır. Eskiden bin 500 araç ile dağıtım yapılırdı şimdi bu siteyi kurarak sadece Van merkezine satış yapan araçlar giriyor. Bu düzenleme ile Van trafiğine nefes aldırdık. Özellikle Ramazan ayında canlanan gıda sektörü sitemizde bariz bir şekilde hissedilmektedir. Vanlı hayırseverler geleneksel olarak hayırda, yardımlaşmada yarışıyorlar. Sektör olarak yaşanan sosyal dayanışmadan ticaretin  ötesinde  manevi haz  almaktayız"  dedi.

Bakmadan Geçme