HALI SAHALAR 2 BUÇUK AY SONRA YENİDEN AÇILDI

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının Türkiye'de de kapanan birçok işyeri gibi halısahalar 1 Haziran itibariyle normalleşme dönemiyle birlikte kapılarını futbolseverlere açtı.

Rıdvan Can

16 Mart tarihinden itibaren koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında kapanan işyerleri arasında halı sahalarda nasibini almıştı. 1 Haziran normalleşme dönemiyle birlikte futbolseverler yaklaşık 2 buçuk aylık bir dönemin ardından hasret kaldıkları halısahalara tekrar döndü.  

SEVİMLİ: ÖNCELİĞİMİZ İNSAN HAYATI

Van'da uzun yıllardır halı saha işletmeciliği yapan Sevimli halı saha sahibi Nurettin Sevimli, insan sağlığının önemli olduğunu belirterek, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle halı sahamız uzun zamandı kapalıydı. 1 Haziran normalleşme süreci ile birlikte yeniden futbolseverlerle buluştuk. Önceliğimiz insan hayatı bunun için hijyen kurallarına uygun olarak halı sahamızda gerekli tüm tedbirleri aldık. İki takım futbolcularına tek maçlık yelekler veriyoruz. Soyunma odalarını kapalı tutuyoruz. Duş alanlarını kapalı tutuyoruz. Takımlar giyinmiş olarak gelip, giyinmiş olarak geri dönüyorlar. Her maç öncesi ve sonrası her taraf dezenfekte edilerek, temizleniyor. Herkes gibi bizlerde bir an önce Covid-19 salgınının etkisini kaybetmesini bekliyoruz” dedi. 

YILMAZ: ARKADAŞLARLA FUTBOLU ÖZLEMİŞTİK

Uzun bir aradan sonra futbol hasretine son verdiklerini belirten Van Masterler Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ise, “Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır futbola ara vermiştik. 1 Haziran itibariyle normalleşme döneminde halı sahaların açılmasıyla Van Masterler Derneği olarak uzun bir aradan sonra hasret kaldığımız halısahalara tekrar döndük. Futbol oynarken çok fazla dikkat edebileceğimiz bir şey yok işin açıkçası. Hepimiz futbol geçmişi olan arkadaşlardan kurulu bir spor derneğiyiz. Halı sahamız da hijyene ve dezenfektan kurallarına uyuyor.  Herşeye rağmen uzun bir aradan sonra arkadaşlarımızla birlikte olmak güzeldir. Tek dileğimiz Covid-19 salgınının biran evvel bitmesidir” dedi.

 

Bakmadan Geçme