HAKAN SEÇİMLERE İŞTİRAK ETMEYECEK

Hacı Yılmaz
Hakan, gönderdiği mektupta 20 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak olan OSB Müteşebbis Heyeti Üye Seçimi'nde işlerinin yoğunluğu ve Van'da farklı alanlarda hizmet etmeye yönelik planlarından dolayı söz konusu seçimlere iştirak etmeme kararı aldığını belirtti.
Sinan Hakan, yatırımcı bulma noktasında sıkıntılar yaşayan 127 Hektar alan olarak devraldıkları OSB'de, 2007 sonrasında 44 Hektarlık 3. Etabı ve hâlihazırda imar onay aşamasında olan 60 Hektarlık 4. Etabı da kazandırdıklarını söyledi.
"BÖLGEDE ÇEŞİTLİ KADEME VE ALANLARDA HİZMET ETME FIRSATI BULDUM"
Sinan Hakan, "İlk fabrikanın temelini attığımız 1999 yılından beri Organize Sanayi Bölgemizde çeşitli kademe ve alanlarda hizmet etme fırsatı buldum. OSB'mizdeki ilk yatırımcı firmanın bir mensubu olarak başladığım bu süreçte Bölge Müdürlüğü ve akabinde OSB Derneği Başkanlığı görevlerinden sonra 2007 yılından itibaren üst üste üç dönemdir OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Yatırımcı bulma noktasında sıkıntılar yaşayan 127 Hektar alan olarak devraldığımız OSB'mize, 2007 sonrasında 44 Hektarlık 3. Etabı ve hâlihazırda imar onay aşamasında olan 60 Hektarlık 4. Etabı da kazandırmış bulunuyoruz. Kuruluşundan günümüze çeşitli badireler atlatan OSB'miz, yatırımcılarımızın büyük emek, azim ve katkılarıyla, bu gün ilimizi hakkıyla temsil eden markalara sahip, farklı sektörlerde öncü roller üstlenen çok kıymetli yatırımların olduğu bir üretim üssü haline gelmiş durumdadır" dedi.
"BÜYÜME TRENDİNİ ÜST SEVİYELERE ÇIKARDIK"
Depremin yıkıcı tesirine rağmen OBS'de büyüme trendini daha üst seviyeye çıkardıklarını belirten Hakan, "Depremden kısa bir süre sonra 3. Etapta onlarca firmanın tahsis alarak yatırıma başlamasıyla, depremin yıkıcı tesirine rağmen büyüme trendini daha üst seviyeye çıkaran OSB'mizde, 2013 yılında ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içersinde Fuar ve Kongre Merkezi, DAKA (Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı) Hizmet Binası ve DAKA destekli 3.-4.Etap Doğal Gaz Altyapı projelerini de başlatarak OSB'mize yeni bir ivme kazandırmış olduk. Ayrıca, OSB'mizi çevre yoluyla birleştirecek ve yoğun yatırım taleplerine cevap verecek 290 Hektarlık 5. Etabın ön çalışmalarını da başlatmış bulunmaktayız" şeklinde konuştu.
"SEÇİMLERE İŞTİRAK ETMEME KARARI ALDIM"
Gerçekleştirilen çalışmalarda gönüllülük esasını sürekli ön planda tutuklarını belirten Hakan, "İlk yatırıma başladığımız 1999 yılından günümüze gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda gönüllülük esası hep ön planda oldu. Bu süreçte birçok yatırımcı arkadaşım yönetimlerde bizimle beraber yer aldı, tüm OSB yatırımcıları da güven ve inancıyla bizlere destek oldu. Malumunuz olduğu üzere 20 Temmuz 2013 tarihinde mevcut görev süremizin dolmasıyla Müteşebbis Heyet Üye seçimi yapılacaktır. İşlerimin yoğunluğu ve İlimize farklı alanlarda hizmet etmeye yönelik planlamalarımdan dolayı söz konusu bu seçimlere iştirak etmeme kararı almış bulunmaktayım. Bu güne kadar şahsıma ve benimle bu yükü paylaşan arkadaşlarıma verdiğiniz destekten ötürü minnettarım. Yapılacak seçimler neticesinde OSB'mizin bütünlüğü, büyüme ivmesi ve gelişim hızına uygun bir yönetimin şekilleneceği ümidiyle, bu güne kadarki çalışmalarımızda varsa eksik ve yanlışlarımızdan dolayı hakkınızı helal etmenizi temenni ediyor, tüm çalışmalarınızda başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme