Hak-Par: Federal Cumhuriyet İçin Oy İstiyoruz

Hak-Par Van 1. sıra milletvekili adayı Av. Abdulmenaf Kıran, Kürt sorunun barışçı ve eşitlikçi çözümü için, anadilde parasız ve genel eğitim için, alevi sorununun çözümü ve gerçek bir laiklik için, çağdaş, çoğulcu, katılımcı demokrasi için, kadın ve işçi hakları için, geniş sosyal haklar için, çocuklarımızın ve gençlerimizin özgür geleceği için federal cumhuriyet için halktan oy istiyoruz dedi.

İlhan Siyahtaş

Parti olarak 1 Kasım seçimlerine gireceklerini ifade eden Hak-Par Van 1. sıra milletvekili adayı Av. Abdulmenaf Kıran 1 Kasım da yapılacak olan seçim için değerlendirmede bulundu. Rantçı, kirli, çatışmadan yana, çözümsüzlük üreten partileri seçmenlerin cezalandırabileceğini   söyleyen Kıran, “Türkiye’de Federal çözümü öneren tek parti Hak-Par’dır. Dürüst, açık, prensipli ve kararlı bir siyaset tarzını, şiddeti dışlayan, sorunların barışçı yöntemlerle çözümünü savunan tek parti HAK-PAR olarak, Kürt sorunun barışçı ve eşitlikçi bir çözümü için, anadilde parasız ve genel eğitim için, alevi sorununun çözümü ve gerçek bir laiklik için, çağdaş, çoğulcu, katılımcı bir demokrasi için, kadın ve işçi hakları için, geniş sosyal haklar için, çocuklarımızın ve gençlerimizin özgür geleceği için federal cumhuriyet için halktan oy istiyoruz. Rantçı, kirli, çatışmadan yana, çözümsüzlük üreten partilerin cezalandırmak seçmenin elindedir. Barış, huzur, özgürlük ve refah için seçmenin Hak-Par’ı desteklemesi gerekir” diye konuştu.

“Çözümü onlardan beklemek boş bir hayaldir”

Türkiye’de bugüne kadar 62 hükümet kurulduğunu dile getiren Kıran, “Hem tek partili hem de koalisyonlu pek çok parti iktidar olarak bu ülkede hükümet kurdu ve sonucunda gitti. Sağcı yönetimleri de, solcu yönetimleri de gördük, ancak her biri toplumsal zenginlikleri talan ederek, kendi torbalarını doldurarak sorunları biraz daha ağırlaştırarak Türkiye’yi kendi kaderine terk ettiler. Seçimlerden önce barış, özgürlük, demokrasi ve refah gibi birbirinden güzel sloganlarla çağdaş seçim bildirgeleriyle toplumdan oy isteyen bu partiler, talanlarını bir birleriyle giriştikleri sözde kavganın tozu dumanı ile örtüyorlar. Bu düzen sürsün diye toplum kutuplaştırılıyor, şiddetle, gerilimle, işsizlikle, yoksullukla terbiye etmeye çabalıyorlar. Ülkenin temel sorunlarını çözümünü onlardan beklemek boş bir hayaldir. Çünkü onlar çözümsüzlükten ve kandan besleniyorlar. Seçmen yıllardır sahnelenen bu kirli oyunu bozmalıdır. Arkalarında, yoksulluk, yıkım, gözyaşı ve ölümler bırakan partileri cezalandırmalı, bu siyaset tezgahı dağıtılmalıdır “ ifadelerini kullandı.

“Türkiye federal tarzda yeniden yapılanmalıdır”

Türkiye’de Kürt sorunu ve alevi sorununa da değinen Kıran, “Türkiye Cumhuriyeti başta Kürt sorunu, Alevi sorunu olmak üzere kuruluşundan bu yana çözemediği, kangrenleşmiş sorunlarını aşmak için, kalıcı bir barış için, gelişmiş bir demokrasi için ademi merkeziyetçi bir yapılanmaya yönelmelidir. Türkiye’nin çok dilli, çok kültürlü, çok uluslu gerçeğine uygun, çoğulcu bir niteliğe kavuşmalıdır. Federal tarzda yeniden yapılanmalıdır” şeklinde konuştu.  

Bakmadan Geçme