Gürpınarlı Gençler Doyasıya Gezip Eğlendiler

Van'ın Gürpınar Gençlik Merkezi, gençler için üç farklı şehre gezi programı düzenledi.

Kalkınma Bakanlığı ve Van Valiliği koordinasyonunda Gürpınar Kaymakamlığı’nın öncülüğünde Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Gençlik Merkezim SODES’le Gelişiyor Projesi” ile ilçedeki liselerde eğitim gören gençler geziye götürüldü. Aynı zamanda Gürpınar Gençlik Merkezi üyesi olan 40 öğrenci; Bursa, İstanbul ve Çanakkale’yi gezdiler. Bütün masrafları SODES bünyesinde karşılanan geziye katılan gençler, Çanakkale’de Namazgah Tabyası, Abide, 57. Alay Şehitliği, Çanakkale Savaşı Müzesi, Conkbayırı, Kanlı Çukur ve Kanlı Sırtı’nı gezdiler. Bursa’da; Tophane, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi ve Ulu Cami gezildi. Tarihi yarım adaya bir tur rehberi eşliğinde gezme fırsatı da bulan gençler, Çanakkale Şehitleri’nin maneviyatı ile buluşup, aziz vatan topraklarının nasıl savunulduğunu bir kez daha yerinde idrak etme fırsatı elde etti. Çoğu öğrenci, ilk kez böyle bir geziye katıldıklarını ve geziden memnun kaldıklarını ifade etti.
Gürpınar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Vural İnal, "Gençlerimiz ile birlikte uçağa ilk kez binmenin heyecanıyla gezimize başladık. Çanakkale’de Gelibolu Yarım Adasını baştan sona gezerek, tarihimizin şanlı mekânları en ufak detayına kadar gençlerimize anlatılarak gezinin amacına uygun geçmesi sağlandı. Atalarımızın tarihe altın harflerle yazdıkları kardeşlik destanı en ince ayrıntısına kadar işin uzmanı kişiler tarafından anlatıldı. Gençlerimiz Bursa’da Yeşil Türbe, Ulu Cami, Tophane, Söğütte Osmanlı Devleti’nin kuruluş yerini, İstanbul’da Ayasofya, Sultan Ahmet, Topkapı Sarayı, Miniatürk, Akvaryum İstanbul ve boğazın o eşsiz güzelliğini görme imkanına sahip oldular. Bunun yanı sıra gezide öğrenciler gittikleri yerlerdeki tarihi ve turistik zenginlikleri yakından görme ve yeni arkadaşlıklar kurma şansını da yakalamış oldular. Bu gezide emeği geçen ve desteklerinden dolayı başta Kaymakamız Metin Yılmaz ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat İnanç’a teşekkür ederim” dedi.
Çanakkale, Bursa, İstanbul gezisine katılan gençlerden Nihat Beyazpolat, “Gezi çok güzeldi. Gezide tarihimizi öğrendik. Hep Çanakkale savaşlarını kitaplardan okuyorduk. Bu gezi sayesinde Çanakkale ruhunu ve savaşlarını hissettim. Rehber abimizin sayesinde adeta kendimi o dönemde yaşamış hissettim. Herkesin buraları görmesi gerektiğini anladım. Bursa’da gezilecek yerleri gördüm. İstanbul çok güzeldi. Bu gezi sayesinde hem bir şeyleri gördüm hem de çok eğlendim" dedi. 

Bakmadan Geçme