Görme Engellilere Bilgisayar Kursu

İş-Kur ve Altı Nokta Körler Derneği işbirliği ile görme engelli vatandaşlara bilgisayar kursu veriliyor. Kursa katılanlar kamu kurumlarında istihdam ediliyor.

İlhan Siyahtaş

Altı Nokta Körler Derneği tarafından görme engelli vatandaşlara bilgisayar kursu düzenlendi.   Kursta ilk aşamada 10 görme engelliye bilgisayar kullanılmasını öğreten dernek şimdiye kadar iki görme engelliyi de iş sahibi yaptı.

Kurs hakkında bilgiler veren kurs eğitmeni Emin Turgut “ Bizler bu işi gönüllü yapıyoruz.Arkadaşlarımızın iş imkânlarından yararlanmaları için bütün programları anlatıyor ve pratik yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bilgisayardan nasıl yararlanabileceklerini ve nasıl kullanabileceklerini öğretiyoruz. Kursiyerlerimiz de çok  iyi düzeyde ilerliyorlar. Kelime işlem programlarında, görsel programlarda, klavyelerde   çok başarılılar. Söylediğim sözcükleri rahatlıkla yazabiliyorlar. Dosyalama, arşivleme, kayıt etme gibi işlemlerini klavyeden gelen sesli harfleri duyarak yazabiliyorlar” şeklinde konuştu.

Başlatmış oldukları kurs ile birlikte 10 görme engelli kursiyerin sertifika alacağına değinen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Şahabettin Kayhan, “ Görme engellilere yönelik düzenlediğimiz bilgisayar işletmenliği kursuna İŞ-KUR müdürlüğünden destek finansmanı almaktayız. Burada iki  dönem kurs vereceğiz. Birinci kursumuz 10 Ocak 2015 tarihinde  başladı, 7 Mayıs’ta son bulacak. İkinci kursumuz ise 11 Mayıs’ta başlayıp Ağustos’ta tamamlanacak. Kurs  sonunda 10 arkadaşımız sertifika alacak. Bunun dışında ortalama 70 kişiye yakın İŞ-KUR destekli projelerde sertifika verdik. 2008 yılından bu yana bilgisayar işletmenliği, büro sekreterliği, diksiyon, İngilizce eğitimler düzenledik. Daha önceki süreçte bu kurslarda sertifika alan  arkadaşlarımızın birçoğu kamuda istihdam edildi. Bu  yıl  da iki arkadaşımız aldıkları kurslardan sonra Diş Hastanesi santral bölümünde memur olarak işe başladı. Amacımız arkadaşlarımızın eğitim süreçlerini başarılı bir şekilde tamamlayarak  kamu kuruluşlarda istihdam  edilmelerini sağlamaktır. Bundan sonra ki süreçte de aynı gayretle ve daha da geniş bir kitleye ulaşabilmek için bu tür çalışmaları devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme