GENÇLERİN EĞİTİMLE İMTİHANI…

2020 yılındayız fakat sonuçlar yine değişmedi. Vanımızın eğitim alanında Türkiye sıralamasındaki durumu malumunuz olmak üzere pekte iç açıcı değil. Bu durum hepimizin içini acıtmaktadır.

Okullarda verilen eğitim faaliyetlerinin sonucunda genel sıralamanın sonunda kalışımızın sebepleri bakacak olursak; sürekli öğretmen sirkülâsyonu, ücretli öğretmenlik uygulamaları, ailelerin ekonomik, sosyal ve kültürel seviyelerinin düşük oluşu, ebeveynlerin eğitim düzeylerinin düşük oluşu, öğrencilerin okuduklarını anlamada zorlanmaları, ikili öğretim programının hala sürdürülüyor olması,  okul binalarının fiziksel yetersizliği ve sınıfların kalabalık oluşu şeklinde açıklamalar yapılır. Bu sebeplerin elbette ki eğitimdeki başarımıza olumsuz etkileri vardır.

İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri, Pandemi sebebiyle bir taraftan okullar açılacak mı açılmayacak mı tartışmalarının içerisinde bocalarken diğer taraftan sürece adapte olmanın yollarını aramaktalar.

Birçok öğrenci ailesi, uzaktan eğitime katılımda internet alt yapısı yeterliliğine sahip değildir. Ayrıca bu konuda pekte tecrübe sahibi değiller. Kimi ailenin ise okula giden 4-5 öğrencisi var. Her biri için on-line eğitimi düşündüğümüzde önümüze birçok soru işaretleri çıkmaktadır. 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme