GELECEĞİN EĞİTİMİ, EĞİTİMCİNİN GELECEĞİ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

Hürriyet Eğitim Kurumlarının ev sahipliğinde düzenlenen ve iki gün süren 'Geleceğin eğitimi, eğitimcinin geleceği' çalıştayı sona erdi.

Vansesi Haber Merkezi

Hürriyet Eğitim Kurumları’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 500’e yakın öğretmenin katıldığı çalıştayda Van YYÜ öğretim üyeleri sunum yaptı.

Van Hürriyet Eğitim Kurumları tarafından yapılan açıklamada, “Hürriyet eğitim kurumlarında gerçekleştirilen çalıştayda, “Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği” Mesleki Gelişim panelleri ve Atölye çalışmalarıyla eğitimcilerin mesleki gelişimine katkıda bulunmak ve sahadaki uygulamaları paylaşmak amaçlanmıştır. Yapılan paneller ve atölye çalışmaları geniş bir eğitimci kitlesine hitap etmiştir. Geleceğin eğitiminin nasıl olacağı ya da olması gerektiği, başka ülkelerin bu konuya bakışı ve yaptıkları çalışmalar üzerine farklı düşüncelerin ve uygulamaların paylaşılması bu konuya ilişkin farkındalığın arttırılması ve değişimi başlatması için oldukça önemlidir. Bu kapsamda geleceğin eğitim sistemini ve okullarını tartışmak ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu tartışmaları yaparken Dünya’da ve Türkiye’de olan toplumsal değişimleri ve değişen ihtiyaçları da göz önüne almak olmazsa olmazlar arasındadır. Bütün bu kuramsal ve uygulama bilgisini doğrudan okula ve sınıfa yansımasını sağladığından öğretmenler için mesleki gelişim atölyeleri önemlidir.   

Geleceğin eğitimi tartışılırken geleceğin eğitimcisinin nasıl olması gerektiği, hangi bilgi, beceri ve yeterliliklere sahip olması gerektiğinin konuşulması ve okul sisteminin verimliliğini artırmak gibi konularda geleceğin okullarının şekillenmesine ciddi katkılar sunacaktır. Bu veriler ışığında eğitimcilerin gelişimine katkıda bulunmak, sahip oldukları bilgi beceri ve tutumların bir adım ötesine geçilmesini sağlayabilmek çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme