Film Gibi Rehine Krizi'nin Detayları

Van’da banka şubesini soyma girişiminde bulunan, 9 saat sonra teslim olan zanlı Veysel Y., sorgulamaya alınırken rehine krizi yaşanan banka yeniden hizmet vermeye başladı. Rehine krizi sırasında flimleri aratmayacak detaylarda ortaya çıktı. Rehine krizinin başarı ile sonuçlandığını kaydeden Van İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve Veysel Y., kendiliğinden teslim oldu dedi.

Van'da, bir banka şubesine önceki akşam saatlerinde girerek çalışanları rehin alan şahsın sorgusu devam ederken, banka faaliyetlerine yeniden başladı. Önceki gün  saat 16.50 sıralarında bir kamu bankasının Erciş Yolu üzerindeki Tuşba Van Ticaret Borsası binası alt katında hizmet veren Ziraat Bankası Şubesi'ne gelerek soygun girişiminde bulunan Veysel Y., içeride bulunan 10 kişiyi rehin aldı. Polisin düzenlediği başarılı operasyonla 9 saat sonra Veysel Y. teslim olurken, rehineler de serbest bırakıldı. 
Veysel Y.’nin sorgusu devam ederken, banka şubesi dün sabah saatlerinde yeniden açıldı. Sabah saatlerinde yapılan temizlik çalışmasının ardından kapılarını açan bankanın, dün rehin tutulan çalışanlarına bugün izin verdiği öğrenildi.

REHİNELERE PARA DAĞITTI

Rehine krizi sırasında yaşanan ilginç detaylar da ortaya çıkmaya başladı.
Yaklaşık 9 saat süren rehine krizinde Veysel Y.’nin talebi üzerine getirilen 500 bin TL’yi teslim aldığı ve yarısını borçlu olduğu şahıslara ödemek üzere serbest bıraktığı iki rehineye verdiği ortaya çıktı. Serbest bırakılan rehinelerden iki kişi, kendilerine verilen 280 bin TL’yi binanın çevresinde kuş uçurtmayan emniyet yetkililerine teslim ederken, polis hemen borçlularla irtibata geçti. Veysel Y.’den gelecek telefona ‘paramızı aldık, bize herhangi bir borcun kalmadı’ söylemeleri yönünde borçluları yönlendiren polis, bu arada ikna çalışmalarını da aksatmadan sürdürdü.
Geriye kalan parayı da rehin tuttuğu kişilere dağıtan Veysel Y.’nin ‘bu parayı istediğiniz gibi harcayabilirsiniz’ dediği ortaya çıktı. 
Borçlularını arayarak parayı teslim aldıklarını öğrenen Veysel Y., bunun üzerine sakinleşti. Polis ekiplerinin titizlik ve sabırla yürüttüğü ikna çalışmaları sonucunda Veysel Y., sabaha karşı teslim oldu. Teslim olan zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında kurşungeçirmez yelek giydirilerek Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı aynı güvenlik önlemleri altında zırhlı araca konularak, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Veysel Y.’nin Van Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusunun tamamlanmasından sonra mahkemeye çıkarılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

İKNA ÇABALARI SONUÇ VERDİ

Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personelleri rehine alan Veysel Y’nin., 9.5 saat sonra sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim olmasından sonra konuyla açıklamalarda bulundu. 
Emniyet Müdürü Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Veysel Y.’ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan, "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

SİLAHA YATKIN ÇIKTI 
Rehine krizinin aktörü Veysel Y.’nin pompalı tüfekle çekilen fotoğrafları ve görüntüleri de ortaya çıktı. 
Sosyal paylaşım sitesi facebooktaki hesabında onlarca fotoğraf paylaşan Veysel Y.’nin silahlı fotoğrafları dikkat çekti. Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen dragon yarışmasında çektirdiği fotoğrafları da paylaşan özel güvenlik görevlisi Veysel Y.’nin paylaştığı bir videoda pompalı tüfekle belirlenen hedefe atış yaptığı görüldü. Video çekimleri sırasında konuşmayı ihmal etmeyen Veysel Y., “Güzel bir günde Faruk başkanımla silahımızı alıp atış yapmaya gidelim dedik. Faruk başkanım hedefleri dikiyor. 80 ile 100 metre arası atışlarımız oldu. Faruk başkanım daha önce 5’te 4 yaptı” diyor.
Konuşmasında, hedefin yaklaşık 130 metre olduğunu dile getiren Veysel Y., yaptığı üç atıştan ikisinin isabet ettiğini belirterek “Üçte üç olabilirdi ama ağacın azizliğine uğradım” diye konuşuyor. 

Bakmadan Geçme