Esnafın ödemesi neden yapılmıyor?

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ  İletişim: 05064790559

facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI

İş yeri yıkılan deprem mağduru esnaflardan İsmail Binci isimli vatandaşımız gazetemize gelerek sorunu anlattı. Dinlediğim sorun çözülmeyecek bir şey değil. Sadece ilgi, alaka gerekiyor. İsmail Binci şunları diyor: 
"Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremden sonrası Kazım Karabekir (Maraş) caddesinde bulunan Soydan iş merkezine ağır hasarlı olması nedeniyle yıkım kararı verildi. Benim de dükkanımın bulunduğu iş merkezimiz yıkıldı. Deprem sonrası iş yeri yıkılan esnafa destek olmak üzere İş yeri sahiplerine 50 bin TL kredi verileceği söylendi. Bende depremzede hak sahibi bir esnaf olarak AFAD'a kredi için müracaat ettim. Müracaatım kabul edildi. Daha sonra mimarımızla ve mühendisimizle birlikte iş yerimiz yeniden yapmak üzere bir proje hazırladık ve inşaata başladık. Ancak müracaatımızın üzerinden 6 ay geçti, hala ödeme yapılmadı. Defalarca ilgili kurumlara başvuruda bulunduk, fakat hiçbir sonuç alamadık. İlk etapta Van Vali Yardımcısı Ata Uslu ile görüşerek kendisine sorunumuzu anlattık. Ata Uslu bizi dinledikten sonra telefonla AFAD'tan bilgi aldı. Bize de "sorunuz çözülecek ve ödemeniz yapılacak" dedi. Ama hiçbir gelişme olmadı. Bugüne kadar deprem mağduru bir esnaf olarak üç dilekçe verdim. Dilekçelerime de hiçbir cevap almadım. Nedir bu duyarsızlık anlam veremiyorum. Olumlu- olumsuz dilekçeme bilgilendirici bir cevap verilmesi gerekmiyor mu? Gitmediğim yetkili kalmadı. Yorulduk, yıprandık. İş yeri yıkılan bir esnaf olarak bir yılı aşkındır maddi ve manevi açıdan mağduruz, hem kazancımız yok, hem de işyeri inşaatı yapmaya çalışıyoruz. Bir esnaf olarak taahhüt edilen 50 bin TL iş yeri kredisi neden verilmiyor? Açıklamalara göre inşaat aşamasına bağlı olarak ödeme yapılacaktı. Biz neredeyse inşaatın kabasını bitirdik fakat hala ödeme yapılmadı. Bir kez de Vali Yardımcısı Mehmet Üzer' e sorunumu anlattım. Ondan da bir netice alamadım. Şuan inşaatımız devam etmektedir. Çimento, demir ve ustalara borçluyuz ve hiçbirine ödeme yapamıyoruz. Biz kimseden hayrına para istemiyoruz. Yalınızca hak sahibi olarak hak edişimiz olan 50 bin TL'nin ödenmesini istiyoruz. Bu ilin bir valisi, bir milletvekili, bir hak arayanı ve vatandaşın mağduriyetini giderecek bir babayiğidi yok mu? Allah rızası için vatandaşın sesini kim duyacak?"
Sayın ilgililer,
10.11.1984 tarih ve 18571 resmi gazetede yayımlanan 3071 sayılı dilekçe kanunu "Türk vatandaşlarının ve Türkiye'de ikamet eden yabancıların kendileri ve kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri konusunda yetkili makamlara yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin safahatı hakkında dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verilir. İşlem safahatının duyurulması halinde alınan sonuç ayrıca bildirilir" diyor.
En azından bu kanun gereği vatandaşın dilekçesine bir cevap verilsin.

Bakmadan Geçme