ERCİŞ YENİDEN BAL LİGİNDE

Saha ve seyirci desteğine rağmen biri penaltıdan olmak üzere birçok gol pozisyonunu değerlendiremeyen Van Birlikspor, Erciş Gençlik Belediyespor'a 1-0 yenilerek BAL Ligi'ne çıkma hayallerini bir başka bahara bıraktı.

Rıdvan Can

 

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 1. Grupta mücadele eden Erciş Gençlik Belediye Spor, Van Amatör Ligi şampiyonu Van Birlikspor ile Atatürk Şehir Stadyumunda karşı karşıya geldiği, normal süresi berabere biten maçta, uzatma dakikalarında Oktay’ın serbest vuruştan kaydettiği golle sahadan 1-0 galip ayrılarak tekrar Bal Liginde mücadele etmeye hak kazandı.

 

Van Amatör Ligi'nde başarılı sonuçlar elde eden Van Birlikspor, Bölgesel Amatör Lig'e çıkma hedefi ile baraj maçında Bal ligi takımlarından Erciş Gençlik Belediyespor ile kıran kırana geçen maçta rakibine boyun eğdi.

 

 

Maçın belli bölümlerinde rakip kalede önemli pozisyonlar bulan Birlikspor aradığı golü bir türlü bulamadı. İki takım adına gol olmayınca ilk yarı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

 

İkinci yarıda ilk yarıya nazaran daha atak bir futbol ortaya koyan Van Birlikspor’da Senar Kurt kaleci tarafından ceza alanı içinde düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Senar Kurt, önemli fırsatı değerlendiremedi ve takımını önemli bir golden etti. Penaltı pozisyonunda kaleci Harun kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

 

Maçın büyük bölümünü 10 kişi sürdüren Erciş Gençlik Belediyespor 80'nci dakikada ikinci kırmızı kartla 9 kişi kaldı. Erciş Gençlik Belediyespor, güçlü rakibi karşısında maçın 90 dakikasını 0-0 berabere tamamladı. Normal süresi berabere tamamlanan ve kıran kırana geçen karşılaşmada Erciş Gençlik Belediyespor, maçın 109. dakikasında Oktay Altınparmak’ın serbest vuruştan attığı güzel golle sahadan 1-0 galip ayrılarak gelecek sezon Bal Liginde mücadele etmeye hak kazandı.

 

Maçtan sonra iki takım futbolcuları arasında istenmeyen olaylar yaşanırken, güvenlik görevlilerinin zamanında müdahalesiyle olaylar büyümeden önlendi.

 

 

“Hedefimiz play off final maçında galip gelmekti”

Maç sonrası Van Birlikspor Antrenörü Savaş Çiçekay yaptığı açıklamada “Van Birlik Gençlik ve Spor ailesi olarak çıkmış olduğumuz bu yolda takımımızın Van il birincisi olma başarısını göstererek camiamızı mutlu ettik. Ama asıl hedefimiz play off final maçında galip gelmeyi başarmaktı. Bize yürekten inananları, her zaman yanımızda olan sevenlerimizi gururlandırmayı çok istemiştik. Erciş Gençlik Belediyespor’a uzatmalarda 1-0 mağlup olarak Bal ligine çıkma başarısını kaybettik. Erciş Gençlik Belediyespor’a Bal liginde bundan sonra başarılar dilerim. Van Birlikspor’da olmaktan ve burada çalışmaktan dolayı her zaman gurur duydum. Bana bu çalışma fırsatını veren Başkanımız Birol Duman ve değerli yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çalışma imkanı yakaladığım futbolcu kardeşlerime de teşekkür etmek istiyorum. Benim gönlümde şampiyon olmuşlardır. Bunun yanında desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Gençlikspor İl Müdürüne, TFF’ye, TÜFAD’a, ASKF’ye İl Hakem Kuruluna, değerli basın çalışanlarına, Van MASTER ailesine ve değerli Van taraftarlarına Van’ın sporuna verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. İsmini sayamadığım gönlü bizimle olan, bizleri destekleyen herkese en içten dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme