• Haberler
  • Spor
  • Doğrul: Haksızlıklara Sessiz Kalmayacağız

Doğrul: Haksızlıklara Sessiz Kalmayacağız

Büyükşehir Belediyespor yönetim kurulu basın toplantısı yaparak önceki gün Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynanan 2-2 sona eren Büyükşehir Belediyespor- Bergama Belediyespor müsabakası sonrası yaşanan olaylar üzerine açıklama yaptı.

Rıdvan CAN

Şahabettin Özarslaner Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Metin Doğrul” her fırsatta sporda barış ve kardeşliğe vurgu yapan kulübüz, tüm kulüplere yapıldığı gibi Bergama Belediyespor’a da gerekli misafirperverlik örneği gösterilerek kulüp tesislerinde ağırlandı” dedi.

Basın toplantısına Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Eş Başkanları M. Muhsin Bayram, Ayşan Harmancı, Metin Doğrul, Yavuz Oruç ve Eşref Okay katıldı.

 
Bir önceki hafta çiçekler ile karşıladığı lider Sakaryaspor’u yenerek büyük bir çıkış yakalayan, Büyükşehir Belediyespor’un Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van’a gelişi nedeni ile güvenlik bahane edilerek dünyanın hiç bir yerinde örneği görülmemiş bir uygulama ile fikstür gereği 7 Aralık 2014 Pazar günü oynanması gereken Bergama Belediyespor maçının 8 Aralık 2014 pazartesi gününe yani hafta içinde bir güne ertelenerek takımıma adeta seyircisiz oynama cezası verildiğini ileri süren Basın sözcüsü Metin Doğrul  “ Buna rağmen maçın ertelenmesi kulübümüzce anlayışla karşılanmıştır. Bu haksızlık karşısında taraftarlarımız takımını yalnız bırakmamış ve tribünleri doldurmuşlardır. Ancak hafta sonu oynanması gerek maç hafta içine alınarak taraftarlar üzerinde bir öfke yaratılmaya çalışılmıştır. Tüm bu sıkıntılara rağmen maçın başlangıcından itibaren takımımız çok iyi bir oyun sergilemiş ancak hakemlerin yanlı ve yanlış kararları taraftardaki öfkeyi iyice körüklemiştir. Takımımız 2 – 1 öndeyken ofsayt olmadığı halde 3. golümüz hakemlerce ofsayt diye iptal edilmiş ve üst üste gereksiz kırmızı kartlarla taraftar adeta öfke seline davet edilmiştir. Buna rağmen oyun 85. Dakikaya kadar sorunsuz bir şekilde oynanmıştır. Bu provokatif girişime kadar ne Bergama Belediyespor’a nede sporcularına yönelik herhangi bir olumsuz tutum ve ya davranış sergilenmemiştir. Ancak 85. Dakikada Bergama Belediyesporlu oyuncu Gökhan Çetinus’un attığı gol sonrası, önceden planlanmış ve çalışılmış provokasyon niteliğinde, faşizan, şoven, spora militarizmi bulaştıran ve şeref tribününde bulunan yerel yöneticilerimiz, mülki amirler ile takım yöneticilerine dönük ‘asker selamı’ eklenerek, spora siyaset karıştırmak sureti ile taraftarlar ve oyuncularımız tahrik edilmek istenmiştir. Bunca kirli plana rağmen oyuncularımız ve taraftarlarımız maç sonuna kadar sağduyularını koruyabilmişlerdir. Fakat maç sonunda taraftarlarca gösterilen küçük çaptaki tepkiler verilen asker selamına değil, Bergama Belediyespor oyuncusu tarafından Şeref tribününe doğru yapılan provokasyona ve rakip takım oyuncularının yapmış olduğu küfürlere dönüktür. Bu durum bazı basın yayın organlarınca kamuoyuna farklı bir şekilde servis edilerek haklı durumdaki kulübümüz kamuoyu yanlış bilgilendirilmek sureti ile haksız duruma düşürülmek istenmiştir. Ve kulübümüze yönelik linç girişimlerinde bulunulmuştur” dedi.
Doğrul konuşmasında şunları söyledi: “ Kamuoyuna yansıtılan görüntüler 85.dakikada gelen golden ve sporcuların yapmış olduğu o hareket sonucu ortaya çıkmış gibi gösterilmektedir. Oysaki golden ve yapılan hareketten sonra müsabaka uzatma süresi de dahil olmak üzere sorunsuz bir şekilde bitmiştir. Ve müsabaka bitiminden sonra rakip takımın 5 numaralı oyuncunun sorun olmadığı halde güvenlik görevlilerine doğru koşmuş olması sahada ciddi bir sorun varmış havası yaratmıştır. Halbuki sahada sadece iki takım oyuncuları, teknik adamları ve görevli yöneticiler yaşanabilecek gerginliğin önüne geçmek için bulunmaktadır. Kaldı ki sporcu güvenlik görevlilerine doğru koştuğu anda tribünlere gel gel işareti yaparak küfürler yağdırmıştır. “

Büyükşehir Belediyespor’a karşı haksızlık yapıldığını ifade eden Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basın Sözcüsü Metin Doğrul “ Kulübümüzün bölgede yaşanan çatışmalı ve acılı dönemlerin izlerini spor ve futbolun iyileştirici, barıştırıcı ve birleştirici yönünden faydalanmak sureti ile halklar arasında köprü kurma çabası bu tür provokatif, sportmenlik ve centilmenlik dışı davranışlarla dinamitlenmek istenmektedir.  Kulübümüze yönelik hakemlerin yanlı ve haksız tutumları ile bazı kesimlerin kötü niyetli yaklaşım ve saldırılarını kınıyor, kulübümüze karşı yapılmış bu haksızlıklar karşısında sesiz kalmayacağımızı belirtmek istiyor ve bu konuda gerekli tüm yasal yolların kullanılacağının bilinmesini istiyoruz”  diye konuştu.

Bakmadan Geçme