Diyanet Vakıf-Sen’den Kadro Talebi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, hükümetin 7 Kasım seçimleri öncesinde taşeron işçilere kadro vaadinde bulunduğunu belirterek, bu imkanlardan Kur’an kursu öğreticileri ile imamların da yararlanmasını istedi.

Şubede bir basın toplantısı düzenleyen Türk Diyanet Vakıf-Sen Van Şube Başkanı Ferit Önür, hükümetin 7 Kasım seçimleri öncesinde taşeron işçilere kadro vaadinde bulunduğunu anımsatarak, hükümetin bu vaatleri gerçekleştireceğini çeşitli vesilelerle duyurduğunu söyledi. Hükümetin bu vaatlerinden yaklaşık 200 bin taşeron işçisinin faydalanacağını ifade eden Önür, “Taşeron eleman diye isimlendirdiğimiz çalışan sayısı 600 bini aşıyor. Bu noktada bir tartışmanın yaşanacağı söz konusudur. Yine bir diğer sıkıntı ise, hükümetin taşeron çalışanlarını; asıl çalışan ve yardımcı çalışan diye nitelendirip, asıl gruba girenlere kadro verme düşüncesinde olmasıdır. Bu durum ciddi bir belirsizliği de beraberinde getirecektir” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı kurumlarda binlerce insanın vekil, imam hatip ve fahri Kur’an kursu öğreticisi diye istihdam edildiğini dile getiren Önür, “Hükümetin kadro verme düşüncesini genişletmesini bekliyoruz. Sayıları 20 bini aşan vekil ve fahri çalışanlarımıza da acilen kadro verilmesini bekliyoruz. Kamuda asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar ayırımından vazgeçilmesini talep ediyoruz. Şu anda var olan kadro verme düşüncesi revize edilip, çerçeve geniş tutulmalıdır. Bu hakikatten yola çıkılarak kurumumuzda geçici olarak görev yapan fahri Kur’an kursu öğreticilerine ve vekil imamlarımıza da kadro verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme