Diriliş Gençlik Derneği’nden Belediyelere Tepki

Van Diriliş Gençlik Derneği Başkanı İrfan Gülaçar, “Görme engeliler yararına düzenleyeceğimiz konser için belediyelerden randevu talep ettik, ancak randevu talebimiz kabul edilmedi. Bu nedenle üzgünüz ” dedi.

İlhan Siyahtaş

Diriliş Gençlik Derneği Van Şubesi görme engelli vatandaşlar yararına konser düzenliyor. Görme engelliler yararına Van’da düzenlenen konser  ile  ilgili basın toplantısı düzenleyen Diriliş Gençlik Derneği Van Şube Başkanı İrfan Gülaçar, “ Diriliş Gençlik Derneği  kurulduğu günden bu yana çeşitli sosyal etkinlik ve organizasyonlarla toplum yararına  çalışmaktadır. Derneğimiz Van’da farklı etkinlikler ile sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir. Bu kapsamda Mayıs ayının ortasında  geliri görme engelliler yararına bir konser düzenliyoruz” dedi.

 ‘Belediyeler randevu taleplerimize cevap vermedi’

Konserin bütün gelirini Gör-Bir Derneği’ne bağışlayacaklarını kaydeden Gülaçar, ” Görme engelli kardeşlerimiz yararına düzenlediğimiz ve gelirinin Görme Engelliler Derneği’ne  (Gör-Bir) bağışlayacağımız konserimiz öncesi Van Büyükşehir Beleidyesi ve İpekyolu Belediyelerinden destek istemek ve kendilerini konsere davet etmek için randevu talebinde bulunduk. Fakat randevu talebimize olumlu dönüş olmadı.  Biz sonuçta sivil toplum kuruluşu olarak engelli vatandaşlarımız yararına bir etkinlik düzenliyoruz.  Herkesin belediyesi olması gereken belediyelerimizin bizim etkinliğimize de destek vermelerini isterdik, ama randevu talebimiz dahi kabul edilmediği ve destek alamadığımız için üzgünüz. Buna rağmen başkanlarımıza konser davetiyesi göndereceğiz.  Şurası unutulamamalıdır ki Van bütün renkleriyle güzeldir, değerlidir ” şeklinde konuştu.

‘Etkinliklerimiz devam edecek’

Sosyal, kültürel organizasyonların önemine de değinen Gülaçar “  Bir kent ekonomik kalkınma yanında kentte yaşayan farklı kesimleri kucaklayan,  farklı sosyal kültürel etkinliklerle kimlik kazanır. Görme engelliler yararına düzenleyeceğimiz konserin ardından Vanlı sanatçımızın da katılacağı büyük bir konser için de hazırlık yapıyoruz. Konserimize bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi. 

Bakmadan Geçme