Derbinin Hakemi Belli Olacak

MHK, ilginç bir şekilde Süper Lig’de son iki haftadaki hakem kadrosunu değiştirmedi. Aynı hakemler, farklı takımların maçlarında düdük çaldı. Yani MHK, hiçbir hakemi derbiye saklamadı.

FIFA listesinde yıpranmamış, kredi olarak da kamuoyunun desteğini arkasına alacak iki isimden biri. Son yönetmiş olduğu maçta hatalar yaptı. Eğer bu karşılaşma dikkate alınmazsa derbinin hakemi Palabıyık olur. Çünkü fizik kondisyonu, sahadaki hakimiyeti, futbolculara karşı olan tutumu onun adına büyük bir şans.

Kamuoyu nezdinde kredisi olan bir diğer isim de Mete Kalkavan. Ayrıca daha önce Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi yönetmiş olmasıda onun için önemli bir deneyim oldu. Bu haftaki atamada da kendisi adına bir avantaj sağlayabilir. Palabıyık’ın ardından derbiyi yönetmesi muhtemel ikinci isim Kalkavan.

“MHK, en zor atamalarından birini yapmak zorunda. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım gibi hakemlerin bu maça verilmesi zor. Geriye iki alternatif kalıyor. Bunlar içindede favori Ali Palabıyık, plase ise Mete Kalkavan

Cüneyt Çakır

Her derbide ilk akla gelen isim. Ancak hafta sonunda Beşiktaş’ın Erciyesspor ile oynadığı maçı yönetti. Bu nedenle görev verilmesi imkansız.

Fırat Aydınus

1.5 yıl önce Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş-Galatasaray maçını yaşanan olaylar nedeniyle son dakikalarda tatil etmişti. Bu maç sonrası saha kapatma ve ciddi cezalar alan Beşiktaş’ın maçlarına bir daha Aydınus verilmedi. Daha geçenlerde MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, “Her hakem, her stada gidecek” demişti. Bakalım Namoğlu’nun bu iddiası derbide hayata geçecek mi?

Hüseyin Göçek

16 Nisan 2012’de Beşiktaş- Galatasaray maçını yönetti. Sarı-Kırmızılılar’ın 2-0 kazandığı derbinin ardından Göçek’in Galatasaray formalı fotoğrafları internette yayıldı. Bu yaşananlara Beşiktaş cephesi büyük tepki gösterdi. O karşılaşmadan sonra Göçek sadece 1 kez Beşiktaş maçında düdük çaldı.

Halis Özkahya

Fenerbahçe’nin son maçını o yönetti. Bu nedenle derbide saf dışı kaldı.

Barış Şimşek

Daha önce derbi yönetmedi ve son dönemdeki performansı da kötü.

Tolga Özkalfa

Onun hiç derbi tecrübesi yok ve aynı Barış Şimşek gibi formsuz.

Bülent Yıldırım

Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından telefonla aranan Bülent Yıldırım’ı Fenerbahçeli yöneticiler hedef adam haline getirmişti. Bu yüzden şansı epey düşük.

Bakmadan Geçme