DERBİDE ÜÇ PUAN 90+3'TE GELDİ

Van 1'nci Amatör Lig A Grubunda Hafta Sonu Oynanan Derbide Yolspor Lider Erciş Gençlik Belediyespor'u 90+3'te Bulduğu Golle 2-1 Yenerek Üç Puanı Hanesine Yazdırdı.

Rıdvan Can

 

İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında Yolspor'un yıldızı Abdullah Şengül sahneye çıktı ve takımına hayat getiren gole imzasını atarak üç puanı takımına kazandırdı.

 

Yolspor Teknik Direktör Aydın Oyman yönetiminde sahaya Ömer Koç, Kenan Yağız, Vedat Süslü, Abdullah Şengönül, Murat Öntürk, Mesut Gülece, Ender Güven, Emrullah Aktaş, Fırat Altürk, Gökhan Şen ve Ercan Çar onbiri ile çıktı.

 

Erciş Gençlik Belediyespor ise Teknik direktör Salih Subay yönetiminde sahaya: Yunus Emre Karaman Mevlüt Yeşilyurt, Murat İşpara, M. Ali Çelik, Muammer Kalkan, Volkan Yeşilırmak, Kadir Aydın, Resul Verim, Turan Üzen, Ali İhsan Söğüt. Fırat Coşkun onbiri ile çıktı.

 

Zorlu mücadeleye iki takımda kontrollü başladı

A Grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Erciş Gençlik Belediyespor'un zorlu maç öncesi 21 puanı Yolspor'un ise, 18 puanı bulunuyordu. Yolspor ligin 10'ncu haftasında evinde ağırladığı lider Erciş Gençlik Belediyespor'u 90+3'te Abdullah'ın kaydettiği golle 2-1 yenerek liderle arasındaki puan farkını eşitledi.

 

İlk yarı 0-0

Van Sanayi sahasında oynanan karşılaşmaya Van Büyükşehir Belediyespor Erzin Belediyespor maçının aynı saate denk gelmesi nedeniyle taraftarın maça ilgi göstermemesi gözlerden kaçmazken, iki takım arasında orta saha mücadelesi anlamında geçen ve maçın ilk yarısında iki takımda bir birine üstünlük sağlayamayınca maçın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

 

İkinci yarıda karşılıklı goller vardı

Dk.65 Yolspor Murat'ın golüyle 1-0 öne geçti. Kalesinde gördüğü golün ardından çabuk toparlanan Yolspor kalesine ataklarını sıklaştıran Erciş Gençlik Belediyespor 75'nci dakikada Resul Verim'in golüyle skora denge getirdi 1-1 berberlik golü ardından Erciş Gençlik Belediyespor'dan Turan Üzen ikinci sarı karttan kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı maçın kalan dakikalarında karşılaşmanın normal süresi 1-1 tamamlandı.   

 

Altın Gol 90+3'te

Herkes maçın berabere biteceğini düşünürken, Yolspor'un Yıldız futbolcusu Abdullah Şengül sahneye çıktı. 90+3'te Şengül'ün golü ile Yolspor sahadan 2-1 galip ayrılan takım oldu. Yolspor bu galibiyetle Erciş Gençlik Belediyespor ile arasındaki üç puanlık farkı kapatarak zirveye ortak oldu.

 

Yolspor'da yüzler gülüyor.

Yolspor'da 90+3'te Abdullah'ın galibiyet golüyle takım büyük sevinç yaşarken, kulüp yöneticisi Ufuk Beyde, 90+3'te gelen galibiyeti şöyle değerlendirdi: "Bu sevincin bir tarifi yok. Biz iyi bir takımız futbolcularımız muhteşem bir performans sergiledi. Çok keyifliyiz, mutluyuz bu maçı kazanmak bizim adımıza çok önemliydi. Bu galibiyetten dolayı başta teknik heyet olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyorum" dedi.

 

Yolspor Teknik Direktörü Aydın Oyman, Erciş Gençlik Belediyespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Çok değerli üç puan aldıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade eden, Oyman, "Benim oyuncularımın en iyisini yapabilecek inançları vardır, Ben oyuncularımı kutluyorum iyi mücadele ettiler. Haklı bir galibiyet almanın gururunu yaşıyoruz bu galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Bakmadan Geçme