DEPREM PSİKOLOJİSİNDEN ÇIKMALIYIZ

Rektör Prof. Dr. Battal, üniversite ve kent ilişkilerini geliştirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarıyla toplantılar yapmaya başlayan deprem nedeniyle bir süre ara verdiği toplantılara yeniden start verdi. Van'ın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıya YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Şahabettin Öztürk, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yahya Öylek, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faruk Alpaslan, Van Kadın Derneği Gönüllüsü Zozan Özgökçe, Türkiye Kızılay Derneği Van Şubesi Başkanı Yalçın Özdemir, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Balkan, Mimarlar Odası Başkanı Ünsal Keser, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Armağan Bayraktar ve Van Gölü Çevresi Tarihi Eserler ve Kültürel Değerleri AUM Müdürü Murat Oto katıldı.
"DEPREM PSİKOLOJİSİNE KAPILMAMALIYIZ"
YYÜ Senato Odası'nda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, toplantının açılış konuşmasında, üniversite ile sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının bir araya gelmesine büyük önem verdiğini kaydetti. Prof. Dr. Battal "Deprem psikolojisine kapıldığımız zaman Van'ı normalleştirmemizde sorun haline geliyor. Deprem psikolojisinden kurtulup Van'ın gerçekleriyle yüzleşmemiz gerekiyor. Bu anlamda bu komisyonun çalışmalarını devam ettirmesi ve komisyonun çalışmalarıyla beraber Van'ın sorunlarına doğru teşhis koymamız gerekiyor. Van'ı sorunların çözüleceği noktaya doğru taşımamız gerekiyor" dedi.
EĞİTİM ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK
Depremden önce yapılan toplantıda Van'ın eğitim sistemini masaya yatırma kararı aldıklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Battal, "LYS sınavlarında Van sondan 3'üncü oldu. Tabi bu Van'ın gerçek yeri değil, depremin etkisi de vardır fakat Van hak ettiği yerde değil. Bununla ilgili eğitim çalıştayı düzenlenmeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE'NİN OLMAZSA OLMAZI VAN'DIR"
Van'ın bazı alanlarda hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Rektör Battal şunları söyledi:
"Türkiye'nin olmazsa olmazı Van'dır. Bunu kabul etmemiz, ettirmemiz gerekiyor. Bu açıdan 'Van'ın, dünü, bugünü, yarını' diye bir çalıştay yapmayı planlıyoruz. Bunu da değerlendirmeye alalım burada, tartışalım. Hangi noktalarda üniversite ne yapmalı, STK'lar meslek odaları ne yapmalı üzerinde durarak netleştirelim. Hep birlikte Van'ı ve sorunlarını masaya yatırarak çözüm noktaları üzerinde duralım. Çalıştaya dışarıdan hocalar, bilim insanları, şehirden meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarını da dahil ederek özellikle deprem sonrasında yapılacakları konuşacağız. Van için hepimizin elimizi taşın altına koymamız lazım" dedi.
Deprem sonrasında Van'ın sorunlarının tartışıldığı toplantıda sivil toplum kuruluşları ve meslek odası temsilcileri bu konuda görüş ve önerilerini sundu. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından 'Van'ın dünü, bugünü, yarını' adlı çalıştay yapılması kararlaştırılırken tartışılacak başlıklar belirlendi.

VAN HABER, HABERLER VAN

Bakmadan Geçme