Demirtaş: Kazanılan Belediyeleri Kutluyorum

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş Van'a geldi. Demrtaşı kalabalık HDP kitlesi karşıladı.

Halkın Demokrasi Partisi (HDP)  Cumhurbaşkanı Adayı,  HDP Eş Genel Başkanı  Selahattin Demirtaş   seçim çalışmaları kapsamında    düzenlenen  mitinge katılmak üzere  Van'a  geldi.

İlhan Siyahtaş

Kalabalık bir  kitlenin karşıladığı Demirtaş ilk  ziyaretini  Büyükşehir Belediye Başkanlığına yaptı.  Selahattin Demirtaş ve beraberindeki  heyeti belediye  girişinde  Büyükşehir  Belediye Eş Başkanları  Bekir Kaya ve Hatice  Çoban  kapıda  karışladı.  HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş belediye  girişinde  kendisine sevgi  gösterilerinde bulunan  bulunan  vatandaşları  selamladı.  Demirtaş  belediye ziyareti sonrası  saat  16.00 da  Cumhuriyet  Caddesi  üzerinde bulunan  seçim bürosu önünde halka  seslenecek.

Selahattin Demirtaş'a  Diyarbakır’dan Van’a gelen DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Ağrı Belediye Eş Başkanı Sırrı Sakık’ta eşlik etti. 

BELEDİYELERİ  KUTLUYORUM

Demirtaş  Büyükşehir  Belediyesi’ni  ziyareti   sırasında yaptığı konuşmada seçimlerden başarıyla çıkan Büyükşehir  Belediyesi başta olmak üzere bütün ilçe belediyelerini kutluyorum dedi.  Seçim döneminde kendi siyasi partisinin iradesinin arkasında durarak büyük bir zafer elde eden Van halkının da bu mücadelesini başarısını kutlamak istiyorum diyen Selahattin Demirtaş , “ Büyük emeklerle değerlerle yaratılan başarılardır bunlar eminim ki, bütün arkadaşlar göreve gelen ve seçilen arkadaşlarımızda Van halkının hizmet beklentisi Van halkının bu verdiği desteğe karşılık bir değer beklentisi bu dönemde de layıkıyla karşılanacaktır her yerde. Bize oy vermiş olsun olmasın hiç bir mahallede sokakta ayrım gözetmeksizin her yerde arkadaşlarımız en iyi hizmeti verecektir.  Şeffaf, demokratik, dürüst ve doğru belediyecilik, halkçı belediyecilik cinsiyet özgürlüğü çevreci belediyecilik partimiz aracılığıyla buralarda gelişti.  Bundan sonrada bu ilkeden şaşmadan yolumuza devam edeceğiz.  Van’da olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bizim kazanmamız Türkiye’nin kazanması anlamına gelir" dedi. 

 CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ SONUÇLARI SÜRECİ ETKİLEYECEKTİR

 PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından çözüm sürecine yönelik dün yapılan açıklamaya ilişkin sorulan bir soru üzerine açıklama da bulunan Demirtaş,” Çözüm sürecinin hızlı ilerlemesi ve bu konuda Türkiye kamuoyunun kalıcı barış beklentisinin gerçekleşmesi hepimizin boynunun borcudur. Hükümetinde oyalamaya zamana yaymaya politikasına çokça tenezzül etmeden Türkiye toplumunun beklentilerini karşılaması lazımdır. Bu sadece Kürt halkının beklentisi değil. Türkiye’de ki bütün ezilenlerin, emekçilerin, yoksulların ötekileştirilmiş bütün kesimlerin beklentisidir. Demokrasi beklentisi her aşamada ikinci bir bahara ertelenecek bir beklenti değil. Umut ediyorum ki artık daha fazla geciktirmeden Türkiye’nin tamamının beklentisi olan kalıcı barışa dair yasalar çıkarır. Bizimde umudumuz beklentimiz budur. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçları bu süreci etkileyecektir. Bizim kazanmamız Türkiye’nin kazanması anlamına gelir. Zaten kalıcı barış en hızlı şekilde en büyük ihtimalle bizim kazanmamız üzerinden gelişir. Diğer adayların kazanması da çözüm arayışını bozmamalıdır. Herkes Türkiye’nin barışına kardeşliğine katkı sunmalıdır. Diğer cumhurbaşkanı adaylarının da halkın beklentisine cevap vermesi gerekiyor” dedi.

 İÇİŞLERİ BAKANI SORUŞTURMAYA DAHİL EDİLMELİ

Paralel yapıya yönelik yapılan operasyona ilişkin konuşan Demirtaş, AKP’nin seçimler öncesi bu tür hamlelerle bir şekilde siyasi ranta, oya dönüştürmeye çalıştığını ve AKP’nin her seçim öncesi bu tür operasyonlar yaptığına dikkat çekti. Demirtaş,” Ama tutuklanan, gözaltına alınan kişiler suç işlemiş mi? Suçları var mı yok mu? Bunlar adil bir yargılama ve soruşturmayla ortaya çıkar. Bugün gözaltına alınan birinci dalga, ikinci dalgada alınan kişiler tamamıyla hükümetin emriyle içişlerinin emriyle çalıştığını bilmeyen yoktur. Bunlar suç işlemişse bizzat dönemin başbakanı, içişleri bakanı bence aynı soruşturmaya dahil edilmelidir. Gözaltına alınan kişilerin yaptığı işler işlemler zannediliyor mu ki gizli kapaklı derin paralel işlerdir hükümet bunlardan haberdar değil. Canlı örneği yanımızda büyükşehir belediye başkanımız Bekir Kaya bu ekipler tarafından gözaltına alındı. Bu ekipler tarafından yargıya baskı yapıldı ve tutuklandı. Dosyası bu ekipler tarafından hazırlandı. Ve o dönem başkan çıkıp bu tutuklamayı savundu. Suç işlemişler dedi. Belediye başkanı suç işlemese tutuklanmazdı dedi. Şimdi merak ediyorum savcı gözaltına aldığı kişilere şu soruları soracak mı? Bekir Kaya’ya niye haksızlık yaptınız? Niye komplo yaptınız? Bunları soracak mı sormayacak. Başbakanı niye dinlediniz, Bilal’i niye izlediniz? Paraları niye takip ettiniz? Bunu soracaklar bunu soracaklarsa kendi aralarında danışıklı bir operasyonla zulüm ettiklerine dair bir özeleştiri yoksa sadece egemenlik yarışıyla birbirlerine girmişlerse burada bir adalet bir demokrasi çıkar mı? Bizim beklentimiz budur sormasını istiyoruz. Savcının Van’da belediye başkanlarımız başta olmak üzere gözaltına alınan yüzlerce binlerce insandan dolayı savcı bu kesimlere soru soracak mı? KCK olaylarıyla ilgili soru soracak mı? İlk dalgada sorulmadı burada da sorulmayacak biz buradan da bir adalet çıkacağını sanmıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme