Çiçeksay Asla Korkuya Esir Olmayacağız

Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV'ye yapılan operasyon ile birlikte Van’da binlerce kişi adliye binası önünde basın açıklaması yaparak olayı protesto etti. Adliye binası önünde yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum örgütü, zaman gazetesi okurları ve halk katıldı.

İlhan Siyahtaş

Basın açıklamasını okuyan Dr. Ali Çiçeksay” 14 Aralık nefret operasyonunun basın hürriyeti, kişi hak ve hürriyetleri bakımından utanç vericidir. Türkiye’de şuan ortaya çıkan tabloda, özgürlükler sorunu sadece bir kurumu ya da cemaati ilgilendirmemektedir. Toplumun bütün kesimlerini, evrensel insan haklarını ve ifade özgürlüğünü ilgilendirmektedir ”dedi.

‘Hükümet Kendi Gibi Düşünmeyenleri Bertaraf Ediyor’

Çiçeksay “Gözaltına alınan bu insanlar, ülkemizde yaşanılan yolsuzluk ve hukuksuzlukları basın ve ifade özgürlüğü çerçevesinde vatandaşa anlattıkları için susturulmak istenmektedirler. Toplumu kutuplaştıran, yargıyı olabildiğince siyasallaştıran ve ‘doldur boşalt’ bürokrasisiyle devlet kurumlarını kendi rengine boyama gayreti içinde olan siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyenleri bertaraf etmeyi ve toplumu kutuplaştırmayı istemektedir. Toplum sorgusuz sualsiz biata zorlanmakta biat etmeyen doğru bildiğini söyleme gayreti içinde olan şahıs ya da kurumlar adeta bir cadı avına tabi tutulmaktadır” dedi.

‘Asla Korkuya Esir Olmayacağız’

Ülke ekonomisinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu söyleyen Çiçeksay “ toplumun demokratikleşme taleplerinin kulak ardı edildiğini ve ülkenin büyük toplumsal gerilme yaşadığını görmeyen, siyasi iktidar, arkasına aldığı devlet gücünü, gücün kaynağı olan vatandaşına karşı kullanmakta bir beis görmemektedir. Ama dünün mağduru olan bu iktidar unutmamalıdır ki zulüm devam etmez ve yaşattıkları mağduriyet ve zulümle hatırlanacaklardır. Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun; korkulardan dağlar yapıp üstünden hüküm verenler iyi bilsin ki asla korkuya esir olmayacağız ve zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türkiye'nin, özgürlüklere saygılı, ileri bir demokrasisinin olacağına inancımız tamdır.” Şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sırasında bazı kadınlar da Kuran okudu.

Grup yapılan basın açıklamasından sonra sessiz bir şekilde dağıldı.                                                         

Bakmadan Geçme