CADDELER DİLENCİ VE SEYYAR İŞGALİNDE

Van'da cadde ve sokaklar dilenci ve seyyar satıcıların işgali altında. Vatandaşlar kente yakışmayan bu görüntülerin ortadan kaldırılarak sorunun çözülmesini istiyor.

İlhan Siyahtaş

Van'da dilencilik sektör haline gelirken cadde ve sokaklar seyyar satıcıların işgaline uğradı.  Vatandaşlar araç ve insan trafiğini engelleyen kente yakışmayan görüntüler oluşturan seyyar satıcı ve dilencilere karşı önlem alınmasını istediler.

Kavşaklar dilencilere teslim

Cadde ve kavşaklarda sayıları her geçen gün aratan özellikle trafik ışıklarında vatandaşlardan para isteyen dilenciler vatandaşları bezdirdi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali İbrahim Taşyapan'ın talimatı üzerine zabıtanın düzenlediği operasyon neticesinde birçok noktada toplanan dilencilere para cezaları kesilmiş daha sonra da serbest bırakılmıştı. Özellikle trafik ışıklarının olduğu kavşaklarda soğuk havaya aldırış etmeden küçük çocukları kucaklarına alan ve istismar ederek dilenen kadınlara karşı yetkililerinin çözüm bulunması isteniliyor. Birçoğunun il dışından gelerek duygu sömürüsü yaptığı, günün belli saatlerinde lüks sayılacak araçlarla belli noktalara dilenci kıyafetiyle dağıtılan bayan ve çocuklar akşam saatlerine kadar dilendirilip akşam saatlerinde yine araçlarla götürüldüğü iddia edildi.

Caddeler seyyar işgalinde

Van'da belediyelere vekil atanmasının ardından  cadde ve ara sokakların seyyar satıcılarla dolması dikkat çekiyor. Geçmişti yerel seçimlerinin ardından yürütülen çalışmalar neticesinde kentte seyyarların cadde ve sokaklarda satışı engellenmiş yerine semt pazarları uygulamasına geçilmişti. Son günlerde özellikle hafta sonları Kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet Caddesi ile Maraş Caddesinin ara sokaklarında yol üzerinde gelişigüzel satış yapan seyyar satıcıların artışı vatandaşlar arasında tepkilere neden oldu. Seyyar satıcıların cadde ve sokaklarda tezgâh kurmaları araç ve yaya trafiğini olumsuz etkilediğini ifade eden vatandaşlar, zabıtanın yeteri kadar denetim yapmadığını ileri sürerek Van'ın  bir an önce şehir görünümüne kavuşturulmasını ve şehir yasalarının uygulanmasını istediler.

Bakmadan Geçme