Büyükşehir'den öğrencilere malzeme desteği

Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor, kentte Beden Eğitimi ve Spor Okuluna hazırlanacak öğrenciler için kurs açtı.

Rıdvan Can

Kursun ilk gününde kursa katılan tüm adaylara spor malzemeleri verildi. Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyespor, kentte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na hazırlanan öğrenciler için ücretsiz kurs açarak, sınavlara hazırlanan öğrencilere eşofman dağıttı.

Yaklaşık 200 öğrenciyi 4 öğretmen ücretsiz bir şekilde kurslara hazırlarken, 4 ay sürecek kurların ardından öğrenciler üniversitelerin sınavlarına katılacak. Yine öğrenciler için salon kiralayan Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmetleri ücretsiz bir şekilde yaparak öğrencilerin BESYO sınavlarına hazırlanmasına yardımcı oluyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan kurslar sayesinde şuana kadar yüzlerce öğrenci üniversitelerin BESYO bölümlerini kazanırken, geçen yıl 100 olan öğrenci sayısı bu yıl ikiye katlandı. BESYO hazırlık öğrencileri için ücretsiz kurs açan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca öğrencilerin sınavlara rahat bir şekilde hazırlanmaları için eşofman dağıttı. Van Şehir Stadı'nda düzenlenen tören ile öğrencilere eşofman dağıtılırken, öğrenciler belediyenin kendilerine yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Bakmadan Geçme