• Haberler
  • Ekonomi
  • Burada oturanlar yaşadı: Şehirde petrol bulunduğu duyurulacak

Burada oturanlar yaşadı: Şehirde petrol bulunduğu duyurulacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nün, Diyarbakır Çermik İlçesi Petekkaya Köyü'nde yeni bir tespit kuyusu açması bekleniyor. O ilin başına talih kuşu kondu. Taşı toprağı artık altın değerinde. Petrol müjdesi her an gelebilir.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden petrol ve doğalgaz aramaları sırasında, Diyarbakır Çermik İlçesi Petekkaya Köyü'nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından yeni bir tespit kuyusu açılması bekleniyor.

Proje kapsamında, Kalecik-1 lokasyonunda Döner Sondaj tekniğiyle 450 metreküp ham petrol depolanabilecek.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü’nün, Diyarbakır Çermik İlçesi Petekkaya Köyü’ne yeni bir tespit kuyusu açması bekleniyor. AR/TPO/K/L42-c1,c2,c3,c4 ruhsat numaralı şahıs arazisinde Döner Sondaj tekniğiyle Kalecik-1 tespit kuyusu açılacak.

2018 milyon lira bedeli olan proje ile ruhsat alanı içerisinde Kalecik-1 lokasyonu için 13.354,53 metrekarelik alana nakliye yol bağlantısı ile sondaj lokasyonu kurulumu yapılacak.


HAM PETROL DEPOLANABİLECEK

Yapılan aramalarda petrole ulaşılması halinde petrolün çıkarım işlemlerinde sondaj lokasyonlarında toplamda 450 metreküp ham petrol depolanabilecek. Arama kuyularıyla petrol rezervi konusunda net verilere ulaşılması planlanıyor. 

Çalışmaların sonucunda petrol ya da doğalgaz bulunursa kuyu üretime başlayacak. Çalışmalarda rezerv ve kaliteyle ilgili bilgi edinilecek.

Bakmadan Geçme