Meteoroloji'den hava durumu tahmini

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelindeki hava durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren ise aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor.

Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette eseceği, zaman zaman ise kuvvetli rüzgarlar (30-50 km/sa) ve yüksek kesimlerde fırtına şeklinde (50-70 km/sa) etkili olabileceği ifade ediliyor. Hava durumu ise parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

İl merkezleri için ise günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 21, Hakkâri'de 20, Van'da 18 ve Bitlis'te 17 derece olması bekleniyor. Van ve Hakkâri illerinin yüksek kesimlerinde hala yoğun bir kar örtüsü bulunduğu belirtiliyor.

Önümüzdeki 5 günlük periyotta bölgede aralıklarla yağış bekleniyor. Özellikle Van'ın güneyi ile Hakkâri'nin kuzeyi yükseklerinde hava sıcaklığının artması ve rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli olarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Pazar günü ise fırtına şeklinde rüzgarlar bekleniyor.

Yetkililer, kuvvetli rüzgar ve yağışın sebep olabileceği kar erimesi, olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, bölgede öğle saatlerine kadar toz taşınımı görüleceği ve bu duruma karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme