BU REZALETİ GÖREN YOK MU?

Edremit ilçe sahilinde kamuya ait olan alanların büfe, baraka yapılarak, duvar ve tel çekilerek işgal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar belediyeleri, yetkilileri, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırdı.

İlhan SİYAHTAŞ

Van’ın turizm,  dinlenme merkezi Edremit sahillerini baraka ve büfelelr e işgal ederek vatandaşlara kapatan, çirkin bir görünüm yaratan duruma yetkililerin müdahale etmemesi vatandaşların tepkisini neden oldu.

“Edremit sahilleri işgal altında”

Edremit ilçesinin son yıllarda talan edildiğini ileri sürerek şikayetlerini gazetemize bildiren vatandaşlar, “  Hafta sonu on binlerce insanın dinlenmek, stres atmak,  ailesiyle güzel bir gün geçirmek için akın ettiği Van’ın en gözde yeri olan Edremit sahilleri birileri tarafından işgal edilmiştir.  Çirkin, biçimsiz baraka, büfeler ile halka kapatılan kamuya açık sahillerdeki bu işgale yasal olarak müdahale edecek bir yetkili yok mudur? Bu şehirde neden yasalar uygulanmıyor? Kıyı kanunu yok mudur? Biz vatandaş olarak bütün sahillerin dinlenme,  yürüyüş parkı olarak düzenlenerek halka açılmasını istiyoruz. Van’da turizm, rant, yağma, talan, işgal mantığıyla asla gelişmez.  Turist nerde nasıl dinlenecek?” diye konuştular.

“İlgili belediyeleri göreve davet ediyoruz”

 Halka değer verilmediğini, yasaların işletilmediğini, yetkililerin sorumluluklarını yerine getirmediğini belirten Kerim Bağdaşalı isimli vatandaş,“ Van kadar güzel,   Van kadar doğal değerlere sahip bir il yoktur. Ancak Van kadar şansız, Van kadar kötü yönetilen başka bir şehir de yoktur.  Van,  sözüm ona turizm beldesidir. Turizm adına Van’da lüks otellerin dışında ne var. Van bundan 30 yıl önce daha düzenli daha bakımlı bir kentti.  Edremit sahili derme çatma büfelerle işgal edilmiştir. Merak ediyorum bu rezaleti gören yok mu? Oturmak,  dinlenmek için bir yer nerdeyse kalmamıştır. Biz halka ait olan bu sahillerin Kocaeli-Van Parkı gibi düzenlenerek halka açılmasın istiyoruz.  Edremit sahilini kapatan çirkin görüntüler derhal kaldırılmalıdır. Bu konuda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ilgili diğer kurum ve kuruluşları, belediyeleri, meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını duyarlı olmaya ve göreve davet ediyoruz ”dedi.

“Sahillerde çirkinlik başını almış gidiyor”

Yerel seçim öncesi sahilleri halka açacağını belirten belediye başkanlarının Edremit sahilinde yaşanan çirkin yapılaşmaya, talana, işgale, büfeleşmeye müdahale etmelerini isteyen vatandaşlar, “   Halk mağdur edilmemeli,  şehrimiz de bu çirkin görüntüden kurtarılmalıdır. Denize sahip başka şehirlerde bütün sahiller, kıyılar halka açılırken Van’da sahillerde çirkinlik başını almış gidiyor. Ürküten,  üzüntü veren görüntüler var. Turizmin gelişmesi, halkın huzur ve mutluluğu için sahil ıslah çalışması başlatılarak sahille park görünümüne kavuşturulmalıdır”  ifadelerinde bulundu. 

Bakmadan Geçme