• Haberler
  • Ekonomi
  • Bu işleri yapacak eleman aranıyor: Asgari ücretin kaç katı maaş verilecek

Bu işleri yapacak eleman aranıyor: Asgari ücretin kaç katı maaş verilecek

Almanya'da devam eden iş gücü açığı, belirli bir mesleği icra edenlere büyük fırsatlar sunuyor. Mavi Kart programı, yüksek lisans sahibi olanlara Almanya'da çalışma olanağı tanıyor. Bu mesleği icra edenler, aylık 100 bin TL net maaş kazancıyla talihin tadını çıkarıyor.

Almanya'da devam eden iş gücü açığı, Türk işçiler için Mavi Kart programı ile çözülmeye çalışılıyor.

Yüksek lisans sahiplerine Almanya'da çalışma olanağı sunan program, bu mesleği yapanlara aylık 100 bin lira net maaş fırsatı sunuyor.

Mavi Kart başvurusu için yüksek lisans derecesi ve bilgi teknolojisi alanında en az üç yıl deneyim gibi kriterler aranıyor.

Mavi Kart başvurusu yapabilmek için yüksek lisans derecesine sahip olma, son üç yıl içinde yüksek lisans derecesini almış olma ve bilgi teknolojisi alanında en az üç yıl deneyime sahip olma gibi şartlardan en az birini yerine getirmek gerekiyor.

Almanya'nın acil ihtiyaçları arasında matematik, bilişim ve fen bilimleri; mühendislik, tıp, mal üretimi, madencilik, inşaat ve lojistik, enformasyon ve iletişim teknolojisi, çocuk bakımı ve sağlık, veterinerlik, diş hekimliği, eczacılık gibi alanlarda akademik düzeyde yüksek öğrenim görmüş hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim alanlarından personel ihtiyacı hala devam ediyor.

Mavi Kart sahipleri, Almanya'da çalışma ve yaşama haklarına sahip oluyorlar. Mavi Kart başvurusu yapabilmek için öncelikle Almanya'dan bir iş teklifi almak gerekiyor. İş teklifi alındıktan sonra, Almanya'daki işveren ile birlikte Federal İş Ajansı başvurusu yapılıyor.

Mavi Kart başvurusu için gerekli belgeler arasında iş teklifi, yüksek lisans diploması, dil yeterliliği belgesi, pasaport ve sağlık sigortası bulunuyor. Mavi Kart başvurularının sonuçlanma süresi genellikle 6 ile 8 hafta arasında değişiyor.

Bakmadan Geçme