Bir Tweet ile beş kuş

Yerel yönetimlerde, belirlenecek adayların önemi kadar adayların ürettiği fikirler ve sorunları tespit edip ürettikleri çözümlerde önemlidir.

Yerel yönetimlerde, belirlenecek adayların önemi kadar adayların ürettiği fikirler ve sorunları tespit edip ürettikleri çözümlerde  önemlidir. Sayın Necdet Takva tarafından, geçtiğimiz hafta atılan bir tweet de "Allah biliyor ki aklımda "Kent Yoksulluğu"nu yok etmek ve gençlerin "İş" meselesine çözüm olacak projelerden gayrı fikir yok!.

 

Siz de böyle bilin ve inanın!" şeklinde bir tweet atılmıştı tweetin altındaki Yorumlarda genellikle kentsel yoksulluk kavramından, sadece kişilerin işsizliği manası çıkartılmışsa da kavram hayli geniş olup bu terimin sayın Takva tarafından dile getirilmesi ve soruna çözüm olacak çözümlerin varlığı söylencesi umut ve heyecan yaratmıştır.

 

Peki, nedir bu kentsel yoksulluk? Kentsel yoksulluk kavramı, aslında kentteki tüm sorunların başlangıcı ve temel nedenidir. Kentsel yoksulluk, özellikle köyden ve çevredeki diğer şehirlerden göç alan şehirlerde meydana gelen bir sorundur. Özellikle dengesiz ve sağlıksız bir kentleşmenin olduğu şehirlerde kentsel yoksulluk kendini çarpıcı bir şekilde htirmektedir. Nüfusun artmasıyla hızla artan kentsel hizmet talepleri karşısında kıt kamu kaynaklarının daha etkin kullanımı gerekmekte fakat bir çok kentte belediyelerin kendi öz kaynaklarının bulunmaması nedeniyle vatandaştan gelen bir çok talep karşılanamamaktadır.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme