• Haberler
  • Güncel
  • Başkan Irmak'lı Van'da din görevlileriyle bir araya geldi

Başkan Irmak'lı Van'da din görevlileriyle bir araya geldi

Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı ve Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık kentteki din görevlileriyle bir araya geldi.

Van’da çeşitli programlara katılan, Van İl Müftülüğü Zekat bürosu açılışıda yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı, Van İl Müftülüğü konferans salonunda "Zekat İyilik Buluşmaları" mottosu ile din görevlileriyle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirildi.
Van İl Müftülüğü Konferans Salonunda yoğun katılımla  gerçekleştirilen "Zekat İyilik Buluşmaları" programı Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Müftü Şık’ın konuşmalarını tamamlamasıyla kürsüye çıkan Daha sonra kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Mustafa Irmaklı, "Diyanet mensubu olarak misyonumuz ve vizyonumuz farklı olmalıdır. Vizyonumuz, İslam dini ile ilgili her konuda güvenilen ve referans alınan, insanlığın barış ve huzuruna katkı sağlayan bir kurum olmaktır. Bizler kendimize şu soruyu sormalıyız. Nasıl tanıyoruz? ve Nasıl tanınıyoruz? Bir insanı tanımak için onun hayatına veya dış fiziğine bakarak tanımamız mümkün değildir. Gerçekten o insanı tanımak istiyorsak onun derdi ile dertlenerek tanıyabiliriz. Dünyada dertsiz insan olmayacağına göre, o zaman her insanı tanıma fırsatımız vardır. Bizim derdimiz insanımızı cennetin yoluna doğru yönlendirmektir." İfadelerine yer verdi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme